Tentoonstelling — Overig

Reflections

Datum:
24 juni t/m 24 juli 2022
Deelnemer:
→ Framer Framed
Oranje-Vrijstaatkade 71
1093 KS Amsterdam
Open:
  • dinsdag 12:00—18:00
  • woensdag 12:00—18:00
  • donderdag 17:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—18:00
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Framer Framed nodigt je van harte uit voor Reflections, de veertiende jaarlijkse tentoonstelling van i-psy Arts — een organisatie gespecialiseerd in interculturele psychiatrie. De i-psy community in Amsterdam werkt sinds twee jaar bij Framer Framed als Open Atelier. Dit jaar presenteren i-psy’s locaties Utrecht, Arnhem en Almere, samen met de Amsterdam-groep, een serie werken die reflecteren op identiteit, veerkracht, gemeenschapszorg en alternatieve geneeswijzen.

Het Open Atelier is een samenwerkingsproject met i-psy Arts Amsterdam dat sinds begin 2020 loopt. De gemeenschap bestaat uit kunstenaars met een migratie achtergrond van wie de meesten uit de marges van de samenleving komen en zich proberen aan te passen aan grote veranderingen in hun leven. Elke maandag komt de groep bij Framer Framed bij elkaar om te experimenteren met verschillende kunstvormen. Het Open Atelier biedt beeldende therapie en alternatieve vormen van helen en zorg onder begeleiding van beeldend therapeut Suzanne Delshadian en haar team. Naast dat het project ruimte en instrumenten biedt aan de kunstenaars, vormt het een plek voor gemeenschapsvorming en solidariteit. Door het organiseren van jaarlijkse tentoonstellingen bij Framer Framed worden de deelnemers aangemoedigd om hun kunst in het openbaar te tonen; een belangrijke verschuiving van privé naar openbaar.

Door forse bezuinigingen op de psychiatrische fondsen in Nederland, sluit de Amsterdamse vestiging van i-psy haar deuren en komt er helaas een einde aan het programma beeldende therapie dat al veertien jaar bestaat. De groepstentoonstelling van dit jaar, waarin ze verschillende collaboratieve en individuele kunstwerken zullen tonen, is dus extra belangrijk voor de gemeenschap. Sebastian Rypson, de curator van de allereerste i-psy tentoonstelling ooit, is de curator van Reflections die van 24 juni tot en met 24 juli te zien is bij Framer Framed.