Overig, Performance — Gemengde media, Overig

Root Canal – I’ll Never be a Star I’ve Always Been the Moon – performance door Echo + Seashell en bingo

Datum:
15 mei 2022
17:00—19:00
Deelnemer:
→ P/////AKT
Zeeburgerpad 53
1019 AB Amsterdam
Geopend op do, vr, za, zo

Veertien kunstenaars, muzikanten en schrijvers werden uitgenodigd voor een bijdrage aan de mix tape I’ll Never be a Star I’ve Always Been the Moon, een initiatief van kunstenaarscollectief Root Canal. Als een constructief antwoord op de problematiek rond het organiseren van fysieke tentoonstellingen gedurende de afgelopen twee jaar is het project opgenomen op klassieke cassettebandjes, die aan potentiële luisteraars verstuurd worden als groepstentoonstelling aan huis. Elke deelnemer kreeg een carte blanche, met als enige restrictie dat de opname maximaal vijf minuten mocht bedragen. Het resultaat – een eclectisch amalgaam van spoken word, noise poetry, droominterpretatie, Finse rap, garage punk en cover songs – wordt gedurende het Art Weekend gepresenteerd in de P/////AKTSALON.

Deelnemend kunstenaars: Yong Xiang Li, Elif Saydam, Kuupuu featuring Draama-Helmi, echo+seashell  featuring Torus, Luzie Meyer, Manuela Gernedel, Nicolas Ceccaldi, Michiel Huijben, No Ice!!!, TRJJ, Vittorio Brodmann, Lonely Boys, VE holdings featuring Sakeul and Mona Varichon, Zoë d’Hont

Root Canal bestaat uit kunstenaars Anders Dickson, Frieder Haller, Henna Hyvärinen en Thomas Swinkels. Ze begonnen hun gezamenlijke tentoonstellingspraktijk in 2017 op een zolder in Amsterdam Oost, waar ze op dat moment allemaal woonden. Daarna heeft het initiatief een nomadisch bestaan geleid en tentoonstellingen georganiseerd, zowel in officieuze maar niet te onderschatten locaties als een camper en diverse slaapkamers als de kelder van een galerie en de Vleeshal in Middelburg.