menu
Tentoonstelling — Gemengde media, Installatie, Schilderkunst, Sculptuur, Textiel

Substitutes | geïnitieerd door Philipp Gufler

Datum:
22 april t/m 18 juni 2023
Deelnemer:
→ W139
Warmoesstraat 139
1012 JB Amsterdam
Open:
  • woensdag 12:00—18:00
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—18:00
Admission
With ticket
→ meld je aan voor dit evenement

Substitutes
Geïnitieerd door Philipp Gufler
22 april — 18 juni 2023

Substitutes, geïnitieerd door Philipp Gufler, is te zien bij W139 van 22 april tot en met 18 juni 2023. Substitutes gaat in op queer geschiedenis en discoursen rond het lichaam, gender en seksualiteit. De tentoonstelling bestaat uit werken van kunstenaars van verschillende generaties en werkend in verschillende media, om zo deze discoursen te contextualiseren en ermee in gesprek te gaan. Substitutes gaat over de afwezigheid van lichamen, de abstractie van het lichaam, en de instrumenten en taal die nodig zijn om onze lichamen te onderhouden en te beschrijven—kostuum, enscenering, maskers, gelaagdheid, kleding. Het bevraagt de normatieve kaders waaraan queer en functioneel diverse lichamen worden onderworpen. Het menselijk lichaam zal zowel afwezig als aanwezig zijn in de tentoonstelling.

Substitutes is geïnitieerd door kunstenaar Philipp Gufler, en brengt werken samen van Lorenza Böttner, Johannes Büttner, Johanna Gonschorek, Elisàr von Kupffer, Rabe perplexum, Louwrien Wijers en Bruno Zhu. Philipp Gufler toont een nieuw werk getiteld Body/Text: een grootschalig gezeefdrukt textielstuk dat is geïnspireerd op Elisàr von Kupffers panoramaschilderij Klarwelt der Seligen (de heldere wereld van de gezegenden). Door hedendaagse discussies te verbinden met historische perspectieven wil Substitutes een “levend archief” creëren dat het verleden tot leven brengt voor de huidige generaties.

De tentoonstelling is open van dinsdag tot zondag van 12:00 tot 18:00.

Visuele identiteit door Jacob Hoving.
Substitutes wordt ondersteund door Mondriaan Fonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Goethe Instituut, Centro Elisarion, Pro Elisarion Association, Monacensia im Hildebrandhaus, Forum Queeres Archiv München, Grafisch Atelier Hilversum en Württembergischer Kunstverein Stuttgart.