menu
Tentoonstelling — Fotografie

Tentoonstellingsweekend Sotheby’s Amsterdam – Judith Stenneken en Luis Lazo

Datum:
28 t/m 30 oktober 2022
Deelnemer:
→ The Gallery Club
Kalkmarkt 7d
1011 BC Amsterdam
Open:
  Admission
  With ticket

  Zaterdag 29 en zondag 30 oktober opent fotografieplatform The Gallery Club een nieuw tentoonstellingsweekend bij Sotheby’s Amsterdam. Tijdens dit weekend zal niet eerder in Nederland vertoond werk te zien zijn van de Duitse beeldend kunstenaar Judith Stenneken en de Chileens-Britse fotograaf Luis Lazo. De tentoonstelling ‘The Gallery Club presents Judith Stenneken and Luis Lazo’, opent vrijdag 28 oktober feestelijk met een ‘curated dinner’ tussen de werken.

  The Gallery Club organiseert tentoonstellingen op bijzondere locaties met een focus op hedendaagse fotografie. Directeur en curator Gili Crouwel reist voor haar werk meerdere keren per jaar onder andere naar Miami en Los Angeles. Hier organiseert zij tentoonstellingen die Nederlandse fotografen een platform bieden. Met de tentoonstelling in Sotheby’s haalt zij voor het eerst het werk van kunstenaars die zij tijdens haar reizen ontmoet naar Nederland. Elke expositie is slechts één weekend lang te zien en opent op vrijdag met een ‘curated dinner’. Gili Crouwel licht hierbij het geëxposeerde werk toe door middel van korte interviews met de fotografen. Voor beide edities creëert muziekproducent en dj Robi Reisinger een ritmische videocompilatie over het werk van de kunstenaars. De tentoonstelling is gratis te bezoeken, voor het diner zijn kaarten te koop.

  Fotografie: Judith Stenneken

  Judith Stenneken 
  De in Berlijn woonachtige beeldend kunstenaar Judith Stenneken werkt met fotografie, collagetechnieken en – interactieve – videoinstallaties. Aan de serie die te zien zal zijn tijdens The Gallery Club werkte zij meer dan tien jaar vanuit verschillende locaties waaronder Japan, de VS, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en Engeland. In het werk zijn portretten, landschappen, architectuur en abstracte composities te zien. De serie tentoongestelde portretten maakte Stenneken in samenwerking met asielzoekers uit Syrië en Afghanistan die tijdelijk op de voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn woonden. Met haar werk onderzoekt Stenneken een constant veranderende wereld en laat zij aan de hand van haar fotografische beelden zien hoe ingrijpende veranderingen en acceptatie uiteindelijk ons leven kunnen verrijken. Stenneken vindt inspiratie voor haar werk in uiteenlopende wetenschappelijke en culturele bronnen; van Oosterse filosofieën tot neurowetenschappen en kwantumfysica.

  Fotografie: Luis Lazo

  Luis Lazo
  In het werk van de Chileens-Britse fotograaf Luis Lazo staan elementen als licht, schaduw, natuur en landschappen centraal. Met zijn poëtische beelden legt hij persoonlijke herinneringen als stille en vluchtige momenten vast. Lazo, geboren in Chili en opgegroeid in Londen, woonde een periode in Miami en verhuisde onlangs naar Barcelona. Hij behaalde een diploma (met onderscheiding) in Arts and Photography aan de Bournville School of Arts in 1988. In 1991 behaalde hij een 1st class Bachelor of Arts degree, Visual Communication Photography aan de Universiteit van Wolverhampton in het Verenigd Koninkrijk. Vóór zijn studie werkte Lazo als still-fotograaf voor speelfilms en werkte hij aan producties in Harper’s Bazaar, Premiere Magazine en The Telegraph. Ook werkte hij als modefotograaf voor het Britse GQ, So-In in Japan en Twill in Parijs. Voor deze tentoonstelling heeft The Gallery Club persoonlijk recent werk geselecteerd.

  The Gallery Club Weekend – The Gallery Club presents Judith Stenneken and Luis Lazo.
  Sotheby’s Amsterdam | Emmalaan 23 | Amsterdam The Gallery Club Dinner | vrijdag 28 oktober | 19.00-22.30 uur
  Open House | zaterdag 29 oktober | 12.30-17.30 uur
  Open House | zaterdag 30 oktober | 12.30-17.30 uur met feestelijke afsluiting van 15.30- 7.30 uur met muziek, drankjes en gallery talks.

  De tentoonstelling start op vrijdag 28 oktober met een diner en een avondvullend programma met onder andere artist talks en muziek. Kaarten voor The Gallery Club Dinner zijn te reserveren via gili@thegalleryclub.com. Het open huis op 29 en 30 oktober en de feestelijke afsluiting kunnen gratis worden bezocht.