Tentoonstelling — Fotografie

The American Landscape, Part 2

Datum:
12 t/m 15 mei 2022
Deelnemer:
→ The Gallery Club
Cornelis Dopperkade 5-5A
Amsterdam
Open:

  Tijdens Amsterdam Art Week 2022 presenteert The Gallery Club de bijzondere tentoonstelling The American Landscape, Part 2 in de prachtige locatie StadsSalon aan de Herengracht 528a in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien van 12 t/m 15 mei 2022 en is geopend van 12.00 – 18.00 uur (op 12 mei tot 21.00 uur).

  De tentoonstelling geeft een nieuw perspectief op de Verenigde Staten door de ogen van de Nederlandse fotografen Iwan Baan, Marie-José Jongerius, Aram Tanis, Rein Jelle Terpstra en Bert Teunissen. Allemaal hebben ze in de loop der jaren het Amerikaanse landschap uitgebreid gefotografeerd. Hun werk vertegenwoordigt niet alleen de diversiteit en grootsheid van het Amerikaanse landschap, maar behandelt ook belangrijke sociale en historische kwesties.

  Op zaterdag 14 mei 2022 kunnen gasten deelnemen aan een exclusief diner in StadsSalon tijdens een avond vol prachtige fotografie, een gallery talk door curator Gili Crouwel (directeur en oprichter van The Gallery Club), artist talks door de deelnemende fotografen, een video diavoorstelling en deuntjes van Jazzfunked. Het Gallery Club Dinner begint om 19.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.

  Interview met Rein Jelle Terpstra door Tracy Metz
  Zondag 15 mei 2022
  16.30 uur
  Gratis entree

  Zondagmiddag 15 mei organiseren we een speciaal interview met fotograaf Rein Jelle Terpstra door journalist Tracy Metz over Terpstra’s fotografie project de Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View. Tracy Metz is tevens directeur van het John Adams Institute en oprichter van StadsSalon. De toegang is gratis, maar reserveren via gili@thegalleryclub.com wordt aanbevolen.