menu
Tentoonstelling — Gemengde media, Installatie, Performance, Sculptuur, Video | Film

THERE ARE (MANY) PARTS TO THIS – 1, G

Datum:
17 t/m 24 maart 2024
Deelnemer:
→ Marwan
Fokke Simonszstraat 12
1017 TG Amsterdam
Open:
  • zaterdag 14:00—17:00
  • zondag 14:00—17:00
Admission
Free admission
Vandaag open van 14:00 tot 17:00

THERE ARE (MANY) PARTS TO THIS’, een serie van vier performances en installaties van kunstenaar, natuurlijke-dood onderzoeker, babysitter en raver, G.

In eerdere werken heeft G urnen, talismannen en een kleurboek gemaakt. Ze maakte een vlag met de vraag: ‘ARE YOU OK?’ die ze in het openbaar rond rende. Ze heeft haar kont over de stoelen van bankiers, en veters over de vloer gesleept (met haar mond). Ze heeft een skelet gekust, tegen een muur gezongen en geschreeuwd; ze heeft de verjaardag van haar beeldhouwwerk gevierd. Ze heeft kleren opgestapeld, zichzelf bovenop deze stapel kleren gestapeld, op een stapel lichamen. In haar werken brengt G de mensen samen van wie ze houdt: ze krabbelt op het gezicht van haar moeder, haar moeder krabbelt op het gezicht van haar moeder en de moeder van haar moeder krabbelt op haar. Als ze er niet meer zijn, keert ze terug naar de studio. Vijf dagen nadat haar vader is overleden, confronteert G een camera en drinkt vervolgens een fles hete saus leeg. In de tuin van haar grootmoeder glimlacht en fronst een bananenplant, waarbij emoties uit de schaduw tevoorschijn komen terwijl de wind door de bladeren waait. G legt dit alles op video vast, elke keer dat ze een e-mail verstuurt. De tragedie en komedie van het alledaagse. Terug in de keuken verontschuldigt G zich voor elk item in de voorraadkast. “I’m sorry, sorry, sorry, sorry,” zegt ze terwijl ze een voor een wijst naar de voorwerpen waarmee ze wordt geconfronteerd.

THERE ARE (MANY) PARTS TO THIS – 1’ brengt een nieuwe reeks sculpturen van G samen, naast een locatie-specifieke performance in de ruimte van Marwan.

Van harte heten wij u welkom om ‘THERE ARE (MANY) PARTS TO THIS – 1’ te komen vieren op zondag 17 maart, van 14.00 – 17.00 uur, met een performance vanaf 14.00 uur. Deze eerste editie van G bij Marwan is ook te zien op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart van 14.00 – 17.00 uur.

Marwan’s programma in 2024 wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds,

en we zouden niet kunnen doen wat we momenteel doen zonder onze gemeenschap.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen, met vriendelijkheid en toewijding,

collective artist-run project space Marwan