menu
Tentoonstelling — Fotografie

.tiff 2022 – Emerging Belgian Photography

Datum:
17 september t/m 2 augustus 2022
Deelnemer:
→ Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
Open:
  • dinsdag 12:00—17:00
  • woensdag 12:00—17:00
  • donderdag 12:00—17:00
  • vrijdag 12:00—17:00
  • zaterdag 12:00—17:00
  • zondag 12:00—17:00
Admission
With ticket
→ meld je aan voor dit evenement
Vandaag open van 12:00 tot 17:00

i.s.m. FOMU Antwerpen

.tiff reist naar Amsterdam

De Brakke Grond presenteert .tiff 2022, een tentoonstelling met opkomende fotografen uit België, geselecteerd door het FOMU – Fotomuseum Antwerpen. Elk jaar nodigt het museum tien kunstenaars uit voor .tiff, allen wonend of werkend in België. Het FOMU begeleidt de fotografen in een traject van een jaar, met als resultaat de publicatie van het magazine .tiff en een groepstentoonstelling. De kunstenaars in .tiff 2022 hebben uiteenlopende stijlen, benaderingen en thema’s: de tentoonstelling is als een mozaïek die de grote diversiteit aan fotografische praktijken in België weerspiegelt. Bovenal toont deze groep fotografen een nieuwe, kritische kijk op het fotografische medium.

Samenwerking

In 2022 bestaat .tiff tien jaar. Het voorbije decennium hebben honderd kunstenaars deelgenomen aan dit traject. De Brakke Grond werkt al sinds het begin samen met het FOMU om de fotografen ook aan het Nederlandse veld te introduceren met presentaties en tentoonstellingen in Amsterdam.

Kunstenaars

.tiff 2022 presenteert werk van: Alice Pallot, Arian Christiaens, Barbara Debeuckelaere, Cédric Kouamé, Emile Rubino, Gülşah Ayla Bayrak, Lars Duchateau, Ligia Popławska, Rami Hara en Seppe Vancraywinkel.

Curator: Kaat Somers

FUTURES

Sinds 2018 maakt .tiff deel uit van FUTURES, een samenwerking tussen een groeiend aantal Europese partners die samen middelen en ontwikkelingsprogramma’s bundelen om nieuw talent te steunen. Onder de leden zijn naast FOMU, FOTODOK, British Journal of Photography (UK), CAMERA – Centro Italiano per la Fotografia (IT), Hyères Festival (FR), Fotofestiwal Lodz (PL), PHotoESPAÑA (ES), PhotoIreland (IR), Photo Romania Festival (RO), Robert Capa Contemporary Photography Center (HU), Triennial of Photography Hamburg (DE) en Copenhagen Photo Festival (DK).

Feestelijke opening

Op vrijdag 16 september vindt de feestelijke opening van .tiff 2022 plaats in het bijzijn van de fotografen en curator Kaat Somers. Meld je aan via de website van de Brakke Grond of door te RSVP’en naar bezoek@brakkegrond.nl