menu
Events — Performance

TIME OUT | Margret Wibmer

Datum:
dinsdag 18 juli 2023
10:00—18:00
Deelnemer:
→ Oude Kerk
Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam
Admission
Free admission
Vandaag open van 10:00 tot 18:00

TIME OUT – een participatieve performance van Margret Wibmer in Oude Kerk Amsterdam

18 juli, 10:00 – 18:00 uur (doorlopend) 

Margret Wibmer is een Oostenrijkse conceptuele kunstenares,  die in Amsterdam woont en werkt. In haar participatieve performances gebruikt ze textiele rekwisieten en choreografische elementen om voorbijgaande ‘werkelijkheden’ te creëren, die nieuwe strategieën verkennen om ons met de wereld te verbinden.

Met haar performance Time Out nodigt ze ons uit om onze relatie met tijd te heroverwegen en de Oude Kerk zintuiglijk te verkennen. Gehuld in lange zwarte jassen met overgrote capuchons die beschutting bieden en het lichaam bijna laten verdwijnen, worden deelnemers uitgenodigd om zo lang als ze willen op de vloer te gaan liggen die volledig uit grafstenen bestaat. Wibmer herinnert ons aan onze eigen tijdelijkheid en moedigt de bezoekers aan om zich meer bewust te worden van hun eigen aanwezigheid en de aanwezigheid van de mensen om hen heen in een niet-religieuze meditatie die het dagelijkse leven onderbreekt.

De participatieve performance Time Out van Margret Wibmer vindt plaats in de context van ‘Its OK …commoning uncertainties’ een meerjarig project van Jeanne van Heeswijk. Cirkel 4, samengesteld door Gijs Stork en Karolina Wargin, belicht onbekende relaties binnen en rond de Oude Kerk aan de hand van de vele graven in de kerk. In deze cirkel is ook ‘Ongewone grafschriften’ van Frank Bruggeman te zien.