Het Stedelijk gaat de collectie op een nieuwe, meer thematisch geordende manier laten zien. In drie fases wordt de collectieopstelling geheel vervangen, te beginnen met de meest hedendaagse werken: 1980 – nu. In Tomorrow is a Different Day zijn werken van internationale kunstenaars en vormgevers te zien die medeverantwoordelijk zijn voor de veranderingen van vandaag en morgen. Ze verzetten zich tegen de status quo en bieden andere perspectieven.
De periode vanaf 1980 is een tijd van grote mondiale veranderingen, zoals globalisering, migratie, dekolonisatie, digitalisering, toegenomen werking van de markt en erkenning van verschillende diaspora’s in de kunst en in de maatschappij. Zoals de kunstenaars in Tomorrow is a Different Day laten zien, zijn deze transformaties niet aan de kunst voorbij gegaan. Kunstenaars leggen zich meer en meer rekenschap af van de wereld waarin wij leven, en zetten hun kunst in om veranderingen tot stand te brengen. Met kritische geluiden van verzet, en met verhalen van hoop en verlangen vertellen ze verhalen die betekenisvol zijn voor onze tijd.
De presentatie is in tegenstelling tot de laatste opstelling niet chronologisch, maar thematisch geordend en confronteert ons met een veranderende wereld. Ze wil de bezoeker enerzijds verleiden, maar telkens ook aan het denken zetten. Esthetische vraagstellingen bergen vaak evenzogoed ethische vraagstellingen in zich. Ook Esiri Erheriene-Essi kantelt in haar schilderijen je blik door het dagelijkse leven af te beelden. Hiermee biedt zij een tegengeluid op het dominante beeld dat de media scheppen. Imposant is de monumentale wandsculptuur gemaakt van flessendoppen van de kunstenaar El Anatsui. Met het hergebruik van afval vertelt hij verhalen over handel, slavernij, consumentisme en het milieu.