menu
Tentoonstelling — Gemengde media, Installatie

UITMELKEN: Harvesting Money

Datum:
15 t/m 25 september 2023
Deelnemer:
→ PuntWG
WG Plein t/o nr 80
1054 DM Amsterdam
Open:
  • zaterdag 14:00—18:00
  • zondag 14:00—18:00
Admission
Free admission

puntWG presenteert kunsttentoonstelling “Uitmelken: Harvesting Money Verkenning van de fijne kneepjes van duurzaamheid, economie en ecologie

Amsterdam, Nederland – puntWG kondigt met trots de opening aan van haar nieuwste kunsttentoonstelling, “Uitmelken: Harvesting Money” op 15 september om 18:00 uur. De tentoonstelling is open voor het publiek van 16 tot 24 september, met openingstijden van 13:00 tot 19:00 uur. Deze transformerende gebeurtenis zal plaatsvinden bij puntWG en biedt een boeiende verkenning van de kruising tussen kunst, bewustzijn en de essentie van levensonderhoud.

Stap in een wereld waar kunst traditionele grenzen overstijgt en een krachtige dialoog wordt over onze relatie met natuurlijke hulpbronnen. “Uitmelken: Harvesting Money” haalt zijn inspiratie uit de Nederlandse term “uitmelken”, die de daad symboliseert van het financieel extraheren van elke druppel. Deze term dient als canvas voor een multidisciplinaire kunstervaring die zich verdiept in de ingewikkelde verbindingen tussen voedselproductie, economie, technologie en ecologie.

Food of War, een innovatief kunstcollectief en non-profitorganisatie onder leiding van kunstenaars Hernan Barros en Omar Castaneda, in samenwerking met gastartiesten Raul Marroquin, Andreina Fuentes, Hugo Palmar, Truus Dokter, Vita Buivid, Rob ter Haar en Harriet Poznansky – leiden deze tentoonstelling en presenteren een zintuiglijke reis die de onnoemelijke verhalen die in onze wereldwijde voedselsystemen zijn geweven, blootlegt. Door middel van een diverse collectie werken belicht de tentoonstelling de complexiteit van overproductie, ecologische voetafdrukken en het delicate evenwicht van ecologische harmonie.

“Uitmelken: Harvesting Money” nodigt bezoekers uit om de tegencultuurbeweging van foerageren — een verkenning van de diepe verbinding tussen de mensheid en de biosfeer te verkennen. De tentoonstelling daagt de aanwezigen uit om hun relatie met de natuur te heroverwegen en hen uit te nodigen om van haar premie te genieten en na te denken over hun plaats daarin.

Terwijl bezoekers de kunstwerken doorkruisen, zullen ze een wereld tegenkomen waarin speelsheid naadloos samensmelt met contemplatie. Net zoals een chef-kok een verrukkelijk gerecht maakt, moedigen de makers van de tentoonstelling bezoekers aan om te genieten van het esthetische feest dat voor hen is bereid. Deze meeslepende ervaring roept gedachten op, wakkert gesprekken aan en roept de aanwezigen op tot actie.

“Uitmelken: Harvesting Money” toont kunst als een krachtige lens waardoor we zowel de schoonheid als de uitdagingen van onze duurzaamheidsinspanningen kunnen bekijken. Elke penseelstreek en elk stuk dat in de tentoonstelling wordt gepresenteerd, is een uitnodiging om mee te doen, na te denken en te groeien.

Naast de regelmatige programmering van de tentoonstelling, nodigt Food of War u uit om hun twee vlaggenschigevenementen bij te wonen, ontworpen om de dialoog en deelname van bezoekers en externe medewerkers te bevorderen.

In samenwerking met Huiberts biologische bloembollen nodigt Food of War u uit om “ Operatie Tulp ” bij te wonen, op 22 september van 16:00 tot 19:00 uur. De terugwinning van de tulpenbol als een positief geknoopte voedselbron zal het uitgangspunt zijn van deze activiteit. Kom genieten van heerlijke recepten, meestal bereid uit tulpenbollen, en reflecteer op de steeds veranderende aard van symbolen en gerechten.

In samenwerking met de foerageerclub Eigen Krachtvoer nodigt Food of War u uit om op 23 september van 15:00 tot 17:00 uur “ Wilde Pannekoeken ” bij te wonen. De tegencultuurwet van foerageren en de impact ervan op duurzaamheid en verbinding met het land zullen de gebouwen van dit evenement zijn. Kom genieten van heerlijke pannenkoeken gemaakt van wilde producten, terwijl je foerageergeschiedenis en technieken leert van zijn professionals.

The Food of War LAB, vertegenwoordigd door Andreina Fuentes, presenteert een verscheidenheid aan recepten voor tulpenbollen om van te genieten als onderdeel van de meeslepende gastronomie-ervaring tijdens de tentoonstelling.

puntWG verwelkomt zowel kunstliefhebbers, bewuste consumenten als nieuwsgierige geesten om deel te nemen aan deze buitengewone reis. Door middel van “Uitmelken: Harvesting Money” vat de tentoonstelling het delicate evenwicht tussen welvaart en behoud samen, en biedt het een uitnodiging om de voortdurende dialoog van duurzaamheid te waarderen, te weerspiegelen en eraan deel te nemen.

Sluit je bij ons aan en laat ons je leiden door een symfonie van zintuigen, waar kunst en de essentie van voeding samenkomen.

Evenementdetails:

Openingsevenement: 15 september, 18:00 uur Tentoonstellingsdata: 16 tot 24 september, 13:00 tot 19:00 uur Operatie Tulp: 22 september, 16:00 – 19:00
Wilde Pannekoek: 23 september, 15:00 – 17:00

Locatie: Punt WG, Amsterdam WG Plein t / o nr 80
1054 DM Amsterdam

Special thanks to:
@artsconnectionfoundation
KARIN VAN DER LINDE
JOHANNA HUIBERTS 
MARK JANSSEN
RODRIGO VARGAS & ROBERT STAINES
ÀNGELS MIRALDA 
MATEO CHACÓN PINO
@huiberts_bio_bollen
@foodofwarUS 
@eigenkrachtvoer