menu
Tentoonstelling — Fotografie, Installatie, Sculptuur, Video | Film

Unequal Times | Roos Theuws

Datum:
25 november t/m 23 december 2023
Deelnemer:
→ Slewe Gallery
Kerkstraat 105-A
1017 GD Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
Free admission

Slewe Gallery is verheugd de opening aan te kondigen van de tentoonstelling Unequal Times van Roos Theuws. Het is haar derde solotentoonstelling bij Slewe Gallery.

Theuws staat bekend om haar videosculpturen waarin ze de intrinsieke kwaliteiten van licht en geluid en het medium van video en geluid zelf bevraagt. In haar werken onderzoekt ze de menselijke perceptie van licht en tijd. In deze tentoonstelling presenteert ze een nieuwe videosculptuur, getiteld Unequal Times Measuring Each Other (2022) en enkele nieuwe ‘geassembleerde werken’, waarin delen van elektronische apparatuur samengebracht worden met fotografische werken. Bij de tentoonstelling verschijnt een cahier, het vierde in de serie tot nu toe, getiteld Unequal Times Measuring Each Other no. 1 & no. 2, met daarin een tekst van Theuws zelf, en tevens een gedicht van Maria Barnas.

Roos Theuws, geboren in 1957 in Valkenswaard (NL), woont en werkt in Amsterdam. Sinds 1984 exposeert zij regelmatig (inter)nationaal. Haar werken zijn opgenomen in verschillende belangrijke particuliere collecties in Nederland, Zwitserland en de Verenigde Staten en in openbare collecties van onder meer het Stedelijk Museum Amsterdam, Boijmans van Beuningen, Rotterdam, Huis Marseille, Amsterdam en Bonnefantenmuseum Maastricht.