menu
Tentoonstelling — Sculptuur

Various Thoughts II – Michael Jacklin

Datum:
3 maart t/m 8 april 2023
Deelnemer:
→ Slewe Gallery
Kerkstraat 105-A
1017 GD Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
With ticket

Slewe Gallery is verheugd de opening aan te kondigen van de tentoonstelling Various Thoughts II van de Nederlandse kunstenaar Michael Jacklin (*1956). Op de tentoonstelling zullen enkele nieuwe werken te zien zijn. De tentoonstelling opent vrijdag 3 maart en loopt tot en met 8 april 2023.

Michael Jacklin is een van de zeldzame fundamenteel werkende beeldhouwers van zijn generatie. Hij richt zich zowel op de specifieke eigenschappen van het materiaal als op de sculpturale principes als massa, ritme en zwaartekracht. Sinds 1984 werkt hij uitsluitend met ijzer. Zijn voorkeur voor dit materiaal komt voort uit zijn fascinatie voor ijzerconstructies in bruggen en architectuur. De laatste jaren is het meeste werk gemaakt van stafijzer of ijzerplaat. Met basisvormen, zoals kubussen, dozen en bollen bouwt hij een open grid-achtige constructie op. Er ontstaat een subtiel spel van lijnen en intervallen als je er omheen beweegt.

Jacklin exposeert sinds 1995 regelmatig bij Slewe Gallery. In 2010 bracht Slewe Gallery een catalogus uit met een overzicht van zijn werk. In 2019 was zijn werk opgenomen in de tentoonstelling Negative Space in ZKM in Karlsruhe en in 2017 waren enkele van zijn grote monumentale werken te zien op Art Zuid, een tweejaarlijkse buiten-beeldenroute in Amsterdam, samengesteld door Rudi Fuchs. In 2002 had hij een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam en in 2000 bij de Kunstvereniging Diepenheim. Zijn werken zijn opgenomen in verschillende openbare collecties, zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Voorlinden, Wassenaar, ABN AMRO Art Collection en AkzoNobel Art Foundation, evenals in vele particuliere collecties. Ook heeft hij diverse openbare opdrachten uitgevoerd in Rotterdam, Amstelveen en Gemeente Haarlemmermeer. Jacklin woont en werkt in Amsterdam.