menu
Tentoonstelling — Werk op papier

Verhuisdier from Hell

Datum:
13 april t/m 12 mei 2024
Deelnemer:
→ Galerie Fleur & Wouter
Van Ostadestraat 43A
1072 SN Amsterdam
Open:
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—18:00
Admission
Free admission
Start 13 apr

Inspiratie is een bijzonder verschijnsel. Het komt soms op de momenten dat je het het minst verwacht. Kunstenaar Johan Kleinjan (1974) is de laatste tijd in de ban van de favoriete beesten (vooral honden en katten) die zijn vriendin hem stuurt van de website verhuisdieren.nl. Hier kun je een dier adopteren dat door iemand anders het huis is uitgezet. Hij besloot de bijzondere beesten en de aparte interieurs van de aankomende ex-baasjes het onderwerp te maken van een nieuwe serie tekeningen, die vanaf 13 april in de projectruimte van Galerie Fleur & Wouter te zien is.

Het bleef echter niet bij verhuisdieren. Tijdens een laat zapmoment stuitte hij op het tv-programma ‘My cat from hell’. In deze show helpt een wannabe rock-ster met gekke baard mensen die hun helse katten niet langer aan kunnen. Ook deze katten werden onderwerp van de nieuwe serie van de kunstenaar. De titel was toen ook snel gevonden: Verhuisdier from Hell.

Johan Kleinjan werkt in een kenmerkende ongepolijste stijl met bijzonder gebruik van kleur. Zijn kunstwerken ontstaan vanuit zijn fascinaties, die kunnen bestaan uit de vreemde, maar soms ook juist alledaagse dingen. Kleinjan maakt naast zijn persoonlijke werk deel uit het Antistrot-collectief waarmee hij tot 2010 gezamenlijke projecten uitvoerde zoals muurschilderingen en tentoonstellingen. Sinds 2010 is Johan lid van het collectief Kamp Horst. Verhuisdier from Hell is zijn achtste tentoonstelling met Galerie Fleur & Wouter.