menu
Events — Schilderkunst

Vernissage: Breeze

Datum:
zaterdag 16 maart 2024
16:00—19:00
Deelnemer:
→ Enari Gallery
Utrechtsestraat 44 BG
1017 VP Amsterdam
Admission
Free admission
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Kom naar de feestelijke opening van Breeze op zaterdag 16 maart van 16:00 tot 19:00.

Enari Gallery presenteert met trots Breeze, een tentoonstelling die tot doel heeft de rust en vreugde van de natuur vast te leggen. De twee tentoongestelde kunstenaars delen een zorgvuldige en onwrikbare focus op de wisselwerking tussen het milieu, menselijke herinneringen en het leven. Deze tentoonstelling biedt de kijker een unieke kans om de intrinsieke en verborgen effecten te verkennen en te verzoenen die de natuurlijke wereld heeft gehad op hun werk.

Thomas Geyer’s kunst beoogt de herinneringen van de kijker te activeren door te confronteren wat bekend en ervaren is. Zijn werk toont een harmonieuze weergave van zowel stedelijke als natuurlijke realiteiten, waarbij hij fungeert als een neutrale waarnemer. Geyers meesterlijke creaties brengen een sprookjesachtige sfeer naar het alledaagse leven en herintroduceren de schijnbaar onbeduidende subtiliteiten van het leven als essentiële elementen van ons verhaal. Zijn gebruik van verzadigde, koele tinten zoals blauw en groen, gecombineerd met onverwachte roze accenten, dompelt de kijker onder in Geyers wereld.

Hamblet dient in haar praktijk al seen observator van haar omgeving, geïnspireerd door de voortdurende veranderingen in het milieu en weer. Haar werk overstijgt één medium, met grootschalige schilderijen, prints en openbare installaties. Haar groeiende verbondenheid met natuurlijke en stedelijke ecosystemen weerspiegelt de zorgen van haar generatie over het hedendaagse leven. Hamblets composities benadrukken het alomtegenwoordige gevoel van menselijke wanhoop over de huidige en toekomstige onzekerheden. Haar gebruik van warme, sterk contrasterende kleuren, samen met krachtige bewegingen, geeft haar werk een ontembare en wilde uitstraling. Haar meeslepende landschappen roepen een wervelwind van emoties op, terwijl haar speelse en enigszins satirische titels haar positioneren als een kritische beoordelaar van de mensheid.

Hoewel het duo op het eerste gezicht een ongewone combinatie lijkt, converseren ze met elkaar door hun vaardige manipulatie van kleur en techniek. Beide kunstenaars dompelen de kijker onder in sensaties en herinneringen, waarbij Hamblets werk draait om de steeds veranderende winden van het leven, terwijl Geyers schilderijen zachtjes de innerlijke psyche van de kijker beroeren.

Enari nodigt u van harte uit om de dialoog tussen sfeer en herinnering te ervaren bij Breeze.