menu
Installatie

Walk & Talk (Garden of Scars): Eveline Sint Nicolaas

Datum:
zaterdag 17 december 2022
15:00—16:00
Deelnemer:
→ Oude Kerk
Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam
Admission
With ticket
→ meld je aan voor dit evenement
Vandaag open van 10:00 tot 18:00

Wandel mee met Eveline Sint Nicolaas, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum door Ibrahim Mahama’s installatie Garden of Scars in de Oude Kerk. Sint Nicolaas werkte onder andere aan de veelbesproken tentoonstelling Slavernij in 2021. Tijdens de wandeling gaat ze dieper in op de historische achtergrond van Mahama’s werk waarin de koloniale geschiedenis en het gedeelde verleden tussen Nederland en Ghana een belangrijke rol speelt.

Over Eveline Sint Nicolaas
Een terugkerend thema in het werk van Sint Nicolaas is de vraag hoe je aandacht besteed aan koloniale geschiedenis in een museum wanneer de objecten en schilderijen ontbreken om die geschiedenis vanuit verschillende perspectieven te vertellen. Bieden bestaande museale collecties misschien meer mogelijkheden dan we denken? Wat is de rol van het museumgebouw en de begeleidende teksten? En met wat voor objecten en verhalen kunnen we meerdere perspectieven op de koloniale geschiedenis een plek geven in musea?

Meer Walks & Talks
De komende maanden volgen meer walks & talks waarbij kunstenaars, curatoren en critici vanuit hun eigen expertise en achtergrond in gaan op het werk van Mahama en spreken over de vragen en gedachten die het werk bij hen oproept.