menu
Tentoonstelling — Fotografie, Gemengde media, Keramiek, Schilderkunst, Werk op papier

Who is Who in the Zoo

Datum:
15 juli t/m 26 augustus 2023
Deelnemer:
→ galerie dudokdegroot 
Tweede Laurierdwarsstraat 1–3
1016 RA Amsterdam
Open:
  • woensdag 13:00—18:00
  • donderdag 13:00—18:00
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
Free admission
Vandaag open van 13:00 tot 18:00

Summer Group Show

Marjolein Blom, Paul Bogaers, Delphine Courtillot, Fleur van Dodewaard, PolakVanBekkum, Eva Räder, Carel Visser en Guy Vording 

Meerdere katten, een hond, een zwaan, een panter, bijen, twee vissen, twee chimpansees, grazende koeien, amoeben, micro-organismen en vier eieren; galerie dudokdegroot is deze zomer tijdelijk menagerie dudokdegroot. 

De zomertentoonstelling Who is Who in the Zoo refereert niet alleen aan de dieren in de kunstwerken: je zou de woorden mogelijk kunnen linken aan de recente ontwikkelingen in de politiek of andere recente maatschappelijke discussies. De titel is letterlijk terug te vinden in een tekening uit de serie Black Pages van Guy Vording die met aquarelpotlood “weg tekent” op originele pagina’s uit Life Magazine. Van Carel Visser tonen we twee werken: een plakbeeld uit 2004 én een collage uit 1978 met een oud krantenknipsel van Picasso, een panter en pauwenveren. Deze hangt in dezelfde ruimte als het werk The Artist in Her Studio in a Yellow Armchair at the Window with Bust, Green Leaves and Fish van Fleur van Dodewaard, uit een reeks die verwijst naar de mannelijke dominantie in de kunstgeschiedenis. Dieren zijn vaak het onderwerp in schilderijen van Eva Räder. Een groot katten schilderij van haar hand te zien is op dit moment ook te zien in de tentoonstelling Cobra 75: Grenzeloos en vrij in het Cobra Museum. Paul Bogaers maakte een “verse” vis, een combinatie van fotografie, papier-maché en objets trouvés. De keramische reliëfs van Delphine Courtillot refereren aan micro-organismen uit de natuur. PolakVanBekkum toont een tekening uit de serie Graas Choreografieën: graas patronen van koeien, getekend en plein air, naar de natuur – sterk beïnvloed door hun twintig jaar werken met GPS en robottechnologie. Marjolein Blom ontdekte interessante afbeeldingen van eieren tijdens een recent onderzoek in een archief van een antiquariaat. Zij  presenteert er alvast vier uit de serie Birds of a Country. Na de zomer zullen we wellicht zien welk soort kuikens we kunnen toevoegen aan menagerie dudokdegroot. 

De tentoonstelling Who is Who in the Zoo is te bezoeken tot en met zaterdag 22 juli. Daarna uitsluitend op afspraak tot en met 26 augustus.