22 maart 2022

Vrijwilligers gezocht voor Amsterdam Art Week

Amsterdam Art is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om de tiende editie van Amsterdam Art Week tot een succes te maken.

De jubileumeditie van Amsterdam Art Week vindt plaats van 11 t/m 15 mei 2022. Sinds de eerste editie in 2012 zet Amsterdam Art zich in om de positie van Amsterdam als toonaangevend centrum voor internationaal hedendaags kunsttalent te versterken. Dit bereikt een hoogtepunt tijdens de jaarlijkse Amsterdam Art Week. Samen met 35 vooraanstaande galeries, musea, residencies en projectruimtes presenteert Amsterdam Art een bruisende week vol openingen, open studio’s, artist talks, debatten, performances, filmvertoningen, galerie tours en feesten. Als belangrijke partner vanaf het allereerste begin zijn de Open Studios van de Rijksakademie ook dit jaar weer een essentieel onderdeel van Amsterdam Art Week 2022.

Wij zoeken jou!
Heb je interesse in hedendaagse kunst, wil je ervaren wat Amsterdam op het gebied van hedendaagse kunst te bieden heeft en kun je tussen 11 en 15 mei minimaal drie shifts van 4 tot 5 uur werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger assisteer je ons bij een breed scala aan activiteiten. Van host bij onze informatiebalie(s), het helpen van het productieteam, tot het geven van galerie tours als Art Guide door de stad tot het uitvoeren van publieksonderzoek.

Host informatiebalie
Je werkt aan een van onze informatiebalies in de stad, waar je bezoekers verwelkomt, de gastenlijsten bijhoudt voor specifieke evenementen op onze locaties en je fungeert als een belangrijk informatiepunt voor bezoekers. Ook benader je bezoekers om mee te werken aan het publieksonderzoek voor Amsterdam Art Week 2022, op basis waarvan Amsterdam Art Week het aanbod verder kan ontwikkelen en verbeteren.

Rondleider / gids
Wij bieden verschillende rondleidingen aan voor het publiek, de professionals en taylormade (inter)nationale groepen. Deze functie is geschikt voor degenen die geïnteresseerd zijn in en kennis hebben van beeldende kunst en graag rondleidingen verzorgen voor onze bezoekers gedurende de week. Wij bieden een training rondleiden aan waarin je tips en achtergrondinformatie krijgt over de tentoonstellingen in de stad. Ervaring in een soortgelijke rol is wenselijk, maar geen vereiste. Gidsen zijn nodig vanaf donderdag 12 mei.

Wat bieden wij?

● Gidsen ontvangen een financiële vergoeding.

● Een Amsterdam Art trainingssessie over de hedendaagse kunstscene in Amsterdam, achtergrondinformatie over de Art Week tentoonstellingen, en meer informatie over het leiden van een succesvolle tour.

● De mogelijkheid om ervaring op te doen als rondleider en/of (galerie)gastheer, en om je netwerk in de culturele sector uit te breiden.

● De kunstgidsen die deelnemen aan de Young Professionals Night worden ook uitgenodigd om na afloop deel te nemen aan de Young Professionals Party.

● Alle vrijwilligers zijn uitgenodigd voor het feest in Het HEM op vrijdagavond 13 mei (we hebben vrijwilligers nodig om te helpen).

● Alle Amsterdam Art Week vrijwilligers ontvangen een Amsterdam Art goodiebag en de waardevolle ervaring mee te werken aan dit mooie evenement.

Meld je aan
Om je aan te melden als vrijwilliger, stuur ons een korte introductie en motivatie samen met je CV naar info@amsterdamart.com.