menu
03 november 2022

Amsterdam Art X PAN Amsterdam

Amsterdam Art X PAN Amsterdam
Van 20-27 november vindt in RAI Amsterdam de 35e editie plaats van PAN Amsterdam, de beurs in kunst, antiek en design. Tijdens de beurs biedt PAN Podium de bezoekers een programma vol inspirerende talks en interactieve presentaties. De programmering staat per dag in het teken van een ander thema. Alle beursbezoekers zijn hierbij welkom. Net als vorig jaar, draagt Amsterdam Art weer bij aan Podium met twee talks: Beyond the Trend: Engaging Contemporary Art from Africa and Women in Tech.

Win een ticket voor PAN Amsterdam
Wil ie deze talks biwonen en het team van Amsterdam Art ontmoeten? Amsterdam Art mag 2 × 2 tickets weggeven. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan een e-mail naar info@amsterdamart.com en vermeld daarin waarom je aanwezig wilt zin bij de talks bij PAN Podium. Amsterdam Art loot uit de meest creatieve inzendingen. Wij sturen de winnaars op 21 november een persoonlijk bericht met de code voor de vriikaart voor PAN Amsterdam.

Woensdag 23 november
17.00-18.00 Beyond the Trend: Engaging Contemporary Art from Africa (ENG)

Hedendaagse kunst van het Afrikaanse continent is al langere tijd zeer in trek. De verhalen van de kunstenaars en de specifieke context van diverse regio’s zijn uitgelicht in de publicatie Collector’s Series: Artists and Cities van TSA Contemporary Art. Nina Folkersma, directeur Amsterdam Art, gaat in gesprek met Bukola Oyebode, hoofdredacteur van TSA Magazine, Carla Schulting, verzamelaar van hedendaagse kunst uit Afrika en kunstenaar Buhlebezwe Siwani.

Donderdag 24 november
17.00 – 18.00 ART TABLE – WOMEN IN TECH

De kunstwereld wordt steeds digitaler. Ook op de kunstmarkt veroveren (vrouwelijke) kunstenaars nieuwe groepen kopers door het gebruik van new media art. Tijdens deze talk, georganiseerd door ArtTable Nederland, dé netwerkorganisatie voor vrouwelijke professionals in de beeldende kunst, i.s.m. met Amsterdam Art, spreken we met de Co-founder en creative director Natasha Greenhalgh van Nxt Museum en galerie manager Anne de Jong van Upstream Gallery over new media art in de kunstwereld.