menu
09 juni 2022

Art City Amsterdam: in gesprek met Emily Pethick

In maart dit jaar startte Amsterdam Art een samenwerking met het podcastkanaal Art City Amsterdam. Dit is een podcast over de Amsterdamse kunstwereld, gehost door Rubiah Balsem (oprichter Studio Balsem) en Nina Folkersma (directeur Amsterdam Art). Nina nam het stokje als co-host over van haar voorganger, Joost Bosland (galerie Stevenson, Amsterdam). In elke aflevering interviewt het duo een of twee gasten die een prominente positie innemen in de Amsterdamse kunstwereld. De eerste aflevering van het tweede seizoen is nu beschikbaar.

In gesprek met Emily Pethick
In deze eerste aflevering van seizoen 2 was Emily Pethick, directeur van de vermaarde Rijksakademie te gast bij Art City Amsterdam. Deze leider van de internationale kunstenaarsgemeenschap praat met Rubiah Balseman en Nina Folkersma over haar carrière en haar visie op wat kunstenaars vandaag de dag drijft. Ze vertelt over de verschillen tussen de Londense en de Amsterdamse kunstwereld, en over fair practice. Ook benadrukt ze dat netwerken en intergenerationele perspectieven van cruciaal belang zijn voor de hedendaagse kunst-ecosystemen.

Luister de aflevering
Ben je nieuwsgierig geworden? Luister dan de aflevering via de website van Art City Amsterdam, Spotify en abonneer je meteen op Art City Amsterdam via een van onze podcastkanalen zoals Spotify, Apple Podcast, Podbean en Google Podcast.