menu
Galleries—Zuid

Diez Gallery

Address:
Parnassusweg 220
1076 AV Amsterdam
Get in touch:
→ diez.gallery/
→ +31 6 33261845
Open:
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00

Diez is een Amsterdamse galerie met een internationaal profiel, opgericht in 2022 door Diego Diez. Het kapitaliseert op de eerdere ervaringen van de oprichter in twee verschillende maar met elkaar verweven delen van de kunstwereld: het runnen van verschillende non for profit kunstruimtes, waar hij samenwerkte met kunstenaars als Moyra Davey, Lily van der Stokker, Laure Prouvost, of Nora Turato en het adviseren van particuliere klanten bij de aan- en verkoop van werken van kunstenaars als Charline von Heyl, Günther Förg of Juan Muñoz.

Diez richt zich op het produceren van hoogwaardige tentoonstellingen voor zijn locatie in Amsterdam maar ook voor andere pop-up ruimtes en internationale kunstbeurzen. De eerste tentoonstellingen van de galerie worden gecureerd met verschillende kunstenaars die affiniteit delen met diez zijn interesses en zullen in Amsterdam verschillende internationale en nationale talenten laten zien.

Naast het tentoonstellingsprogramma wil diez een ruimte zijn die openstaat voor iedereen, met andere soorten praktijken en evenementen zoals poëzielezingen, gecureerde diners of kunstenaarsgesprekken.