Young Section—Centrum

Galerie Fleur & Wouter

Address:
Van Ostadestraat 43A
1072 SN Amsterdam
Get in touch:
→ www.galeriefleurenwouter.com/
→ +316-57748299
Open:
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—18:00

Galerie Fleur & Wouter brengt jongeren in aanraking met kunst, laat ze zich thuis voelen in een galerie en motiveert ze om te gaan verzamelen. Deze filosofie voor een toegankelijke en inclusieve galerie zie je in al onze uitingen terug. We proberen laagdrempelig te communiceren en duidelijke verhalen te vertellen. 

We brengen kunstenaars met een sterk verhaal die kunstwerken maken met een onmiddellijke aantrekkingskracht, die daarna nog vele andere lagen blijken te bezitten. We laten veel verschillende kunstvormen zien en zijn altijd op zoek naar crosslinks buiten de beeldende kunst. Zoals het tonen van modeontwerpers als Lieselot Elzinga en Bas Kosters. Ook kunstenaars die door de reguliere kunstgeschiedenis heen genegeerd zijn, zoals Outsider kunstenaars, krijgen een podium in de galerie.

Het grootste deel van onze kunstenaars is jong en zij zullen de komende jaren meegroeien met de galerie. Maar we beperken ons niet uitsluitend tot jonge kunstenaars, zo werken we ook samen met mid-career kunstenaars als Jan Hoek en Mai van Oers. We zien de galerie, haar kunstenaars en achterban als een familie die naast het maken van winst erop uit is te helpen in de groei van de carrière van de kunstenaars en de waardering voor kunst in het algemeen.