menu
Galleries—Zuid

Hama Gallery

Address:
Willemsparkweg 64H
1071 HK Amsterdam
Get in touch:
→ hamagallery.com
→ +31 (0)20 8461803
Open:
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—18:00

Wij geloven dat een galerie een ruimte kan zijn waar kunst en mensen elkaar grenzeloos ontmoeten. Wij hopen kunst toegankelijker te maken voor bezoekers door een andere ervaring te bieden die breekt met traditie. De galerie is open voor walk-ins, intieme private viewings, en collectieve vieringen van kunst door feestelijke openingen, en evenementen in onze tuin. 

Wij nodigen kunstliefhebbers, verzamelaar en professionals uit in een ruimte van [opkomende] hedendaagse kunstenaars en frisse inzichten. Stap de galerie binnen om kunst op een andere manier te ervaren. We breken met traditie op de nieuwsgierigheid van de kijker te prikkelen en de originaliteit van de kunstenaar te vieren. 

Hama Gallery is de visie van onze galeriehouder Nina Hama, aan wie de interesse voor kunst werd overgedragen door haar ooms – beiden kunstenaars. Geboren in Koerdistan en opgegroeid in Nederland, bracht Nina een groot deel van haar jeugd door in ateliers en galeries. Ze hielp bij de opbouw en openingen van exposities, observeerde de gesprekken die kunstliefhebbers met elkaar voerden, hielp bij de verkoop van kunstkaarten en liep vaak rond met een camera om de evenementen vast te leggen. Haar impressies van deze momenten vormen de basis van Hama Gallery.   

Bezoek onze galerie on frisse exposities te bekijken, verrijk je collectie met iets origineels of vind kunstobjecten voor alledag in onze webshop.  

Hama Gallery is opgericht in 2020 in Amsterdam.