menu
Project Spaces—Centrum

 Societeit De Kring

Address:
Kleine-Gartmanplantsoen 7-9
1017 RP Amsterdam
Get in touch:
→ kring.nl/
→ 020 623 6985
Open:
  • maandag 16:30—01:00
  • dinsdag 16:30—01:00
  • woensdag 16:30—01:00
  • donderdag 16:30—01:00
  • vrijdag 16:30—03:00

Over wat er zich de afgelopen eeuw allemaal binnen De Kring heeft afgespeeld, zijn niet voor niets boeken volgeschreven. Deze exclusieve sociëteit die nét niet uitkijkt op het Leidseplein heeft een onmiskenbaar grote rol gespeeld in de vaderlandse cultuurgeschiedenis en gooit nog altijd hoge ogen in zowel de hoge als de lage cultuur van de Lage Landen.

De grootste acteurs en de kleinste televisiehelden konden er altijd hun epische zelf zijn, gearriveerde en gefaalde schrijvers raakten er buiten zinnen en vele BN’ers lazerden al dan niet starnakel via de roemruchte trap naar buiten. Het nog altijd geldende fotoverbod heeft visueel bewijs hiervan kunnen voorkomen.

Nu is De Kring niet alleen waar het allemaal gebeurde, maar ook waar het nog steeds helemaal gebeurt. Want inmiddels mag het sfeervolle interieur dan enigszins versleten zijn, de oergezellige ziel van De Kring is onverminderd springlevend, net zoals het welig tierende ledenbestand waar vele vormgevers van de maatschappij zich toe mogen rekenen.

Al deze leden kunnen altijd terecht in de gezelligheid van hun gezamenlijke huiskamer en krijgen exclusieve toegang tot de veelvuldig gevierde bar, het beste restaurant aan het Kleine-Gartmanplantsoen en zelfs ook tot de Club Up waar de nacht altijd jonger voelt dan die in werkelijkheid is.

Voorts is er een volle agenda met de uiteenlopende activiteiten van de BinnenKringen waar gelijkgestemde leden elkaar treffen – en de tijd weer eens vergeten omdat ze hier ongegeneerd lang van stof mogen zijn.