menu
30 maart 2022

Nieuwe visuele identiteit en website

Op 5 april presenteert Amsterdam Art een nieuwe visuele identiteit, ontwikkeld door ontwerpbureau Loes Claessens. Ook is de geheel nieuwe website amsterdamart.com live gegaan. De nieuwe huisstijl sluit aan bij de missie om de positie van Amsterdam als internationale, hedendaagse beeldende kunststad op lokaal, landelijk en internationaal te versterken. Dit doen wij samen met kunstenaars, galeries, project spaces, beeldende kunstmusea, residencies en culturele organisaties. Op deze manier maken wij hedendaagse kunst toegankelijk voor een brede, internationale doelgroep.

Concept nieuwe huisstijl: Amsterdam Art als kompas
Bij het ontwikkelen van de nieuwe huisstijl legde Claessens de nadruk op oriëntatie met als instrument het kompas. Het concept sluit aan bij het verkennen en ontdekken van Amsterdam als hedendaagse kunststad, waarbij bezoekers zich laten inspireren door het kunstaanbod van het hoogste niveau. Het kompas verandert van richting en laat je steeds iets nieuws ontdekken. Dit komt terug in het logo van Amsterdam Art (Week) dat nooit in dezelfde positie staat, maar meebeweegt met de route langs de Amsterdamse kunstinstellingen. De nieuwe huisstijl sluit aan bij de wens van Amsterdam Art om een huisstijl te ontwikkelen met een tijdloos, maar dynamisch karakter en goed toepasbaar is voor online kanalen.

Dynamische logo’s

Website amsterdamart.com
De website, ontwikkeld door Burgburg, is vandaag gelanceerd in de jaarrond vormgeving, met bijpassende kleuren en lay-out. Op 12 april gaat de website over in campagnestijl van Amsterdam Art Week. De agenda toont dan het programmaoverzicht van alle activiteiten tijdens 11-15 mei 2022. Na Amsterdam Art Week gaat de website terug naar de jaarrond modus, waarbij de tentoonstellingen en activiteiten die plaatsvinden vanaf 16 mei van de 66 partners te vinden zijn. De nieuwe, tweetalige website biedt bezoekers houvast om hun weg te vinden in het beeldende kunstaanbod in Amsterdam. Door middel van filters kunnen zij makkelijk zoeken op datum, type activiteit, discipline en soort locatie en kunnen zij favoriete tentoonstellingen en activiteiten opslaan. Via de plattegrond kan publiek de instellingen per type locatie vinden.

Ontwerpbureau Loes Claessens
Loes Claessens is een onafhankelijk grafisch ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam. De studio werkt voor diverse opdrachtgevers in het culturele veld zoals musea, instituten, uitgevers en kunstenaars. De focus van de studio is krachtige typografie met een conceptuele en systematische aanpak wat zich uit in, onder andere, publicaties, tentoonstellingsontwerp en visuele identiteiten.

Campagne posters voor Amsterdam Art Week 2022