menu
06 maart 2024

Oproep voor vrijwilligers tijdens Amsterdam Art Week!

Amsterdam Art is op zoek naar getalenteerde en enthousiaste vrijwilligers die Amsterdam Art Week 2024 tot een succes willen maken!

Sinds 2011 transformeert Amsterdam Art Week de stad tot een ontmoetingsplek voor (inter)nationale artiesten, kunstliefhebbers, professionals en verzamelaars. Het evenement bevordert samenwerkingen, biedt speciale programmering en evenementen, en activeert een uitgebreid netwerk van bezoekers en kunstprofessionals.

Wil je ervaring opdoen in het levendige hedendaagse kunstlandschap van Amsterdam? Wil je jezelf uitdagen en ons helpen Amsterdam Art Week tot een succes te brengen? Ben je beschikbaar tussen 29 mei en 2 juni? Heb je op een van deze vragen ‘ja’ geantwoord? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als vrijwilliger tijdens Amsterdam Art Week assisteer je bij verschillende activiteiten door de hele stad. Hieronder vind je een kort overzicht van de rollen en verantwoordelijkheden die je kunt vervullen tijdens Amsterdam Art Week 2024:

Gastheer/Gastvrouw: Verstrek gedetailleerde informatie en lever uitstekende service aan gasten. Je ontvangt een briefing document waarin je alle benodigde kennis kunt opdoen.

Gastenlijst Gastheer/Gastvrouw: Begroet gasten bij de deur tijdens diverse evenementen en help bij het beheren van de gastenlijst.

Kunstgids: Geef rondleidingen aan publiek, professionals en (inter)nationale groepen. We bieden training aan waarin je belangrijke tourtips leert en uitgebreide achtergrondinformatie over de tentoonstellingen in de stad. De tours zullen per fiets plaatsvinden, dus het is belangrijk dat je hier comfortabel mee bent.

Wat bieden wij jou?

  • Financiële compensatie voor kunstgidsen.
  • Een briefing document per rol en achtergrondinformatie over deelnemers en hun exposities/evenementen.
  • Praktijkervaring in de kunstwereld en uitbreiding van je netwerk in de culturele sector.
  • Mogelijkheid om je positie als Amsterdam Art Week gids of Gastheer/Gastvrouw op je cv te vermelden.
  • Toegang tot het Art gidsen & Gastheer/Gastvrouw netwerk van Amsterdam Art.
  • Waardevolle ervaring in het werken voor een dynamisch kunstevenement.
  • Toegang tot diverse evenementen tijdens Amsterdam Art Week, inclusief afterparty’s.

Meld je snel aan door je cv en motivatie te sturen naar info@amsterdamart.com . We kijken uit naar je komst!