menu
15 september 2022

Save the date: Amsterdam Art Week 2023

Amsterdam Art maakt met plezier de data van de 11e editie van Amsterdam Art Week bekend. Van woensdag 31 mei t/m zondag 4 juni 2023 is Amsterdam hét podium voor hedendaagse beeldende kunst. Samen met galeries, musea, project spaces en residencies presenteren wij een veelzijdig programma. Dit bestaat uit onder andere tentoonstellingen, artist talks, debatten, lezingen, performances, filmvertoningen en galerietours. De Rijksakademie van beeldende kunsten is een voedingsbodem voor internationaal en multidisciplinair talent in de stad. Ook voor de volgende editie van Amsterdam Art Week is de Rijksakademie weer een belangrijke partner. De Open Studios vinden plaats van 1 t/m 4 en 8 t/m 11 juni 2023.

Programma voor publiek
Amsterdam Art Week biedt een bruisend Public Programme voor kunst- en cultuurliefhebbers. Amsterdam Art Week is bij uitstek het moment om te ontdekken wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van hedendaagse kunst. Of je nu op zoek bent naar jonge kunstenaars of gevestigde namen, je collectie wilt uitbreiden of voor het eerst een galerie bezoekt, Amsterdam Art Week is je kompas in de hedendaagse kunstwereld. Wil je op de hoogte blijven van het programma? Volg ons op Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Programma voor professionals
Tijdens Amsterdam Art Week organiseren wij een Professionals Programme, speciaal voor (internationale) kunstprofessionals (zoals kunstenaars, curatoren, museumdirecteuren) werkzaam in de culturele sector. Wil je hieraan tijdens de volgende editie deelnemen? Stuur dan een e-mail naar professionals@amsterdamart.com met vermelding van je naam, functie en de naam van je organisatie. Dan houden wij je op de hoogte van het programma.

Ook bieden wij de mogelijkheid tot een tailor made bezoekersprogramma voor (inter)nationale culturele groepen. Neem dan voor meer informatie contact op via info@amsterdamart.com.

Programma voor verzamelaars
Voor (inter)nationale verzamelaars organiseert Amsterdam Art een exclusief programma tijdens Amsterdam Art Week. Wil je hieraan deelnemen? Stuur dan een e-mail naar professionals@amsterdamart.com met vermelding van je naam en adres, dan ontvang je een uitnodiging voor het programma.

Deelnemende instellingen
Aan Amsterdam Art Week 2023 nemen circa 50 instellingen deel, die permanent actief zijn op het gebied van hedendaagse kunst. Tot 30 oktober 2022 kunnen instellingen een tentoonstellingsplan indienen voor Amsterdam Art Week. De selectiecommissie beoordeelt de aanmeldingen op de artistieke kwaliteit van het tentoonstellingsplan. Na 17 november maakt Amsterdam Art de deelnemers voor de volgende editie bekend.

Amsterdam Art | Connecting art in the city
Sinds de eerste editie in 2012 zet Amsterdam Art zich in om de positie van Amsterdam als kweekvijver van internationaal hedendaags kunsttalent te versterken. Wij bevorderen samenwerking tussen verschillende kunstinstellingen en promoten de meest toonaangevende kunstenaars en tentoonstellingen in de hoofdstad.