15 september 2022

Save the date: data Amsterdam Art Week 2023 bekend

Amsterdam Art maakt met veel plezier de data van de 11e editie van Amsterdam Art Week bekend. Van dinsdag 31 mei t/m zondag 4 juni 2023 is Amsterdam het podium voor hedendaagse beeldende kunst. Samen met galeries, musea, project spaces en residencies presenteren wij een veelzijdig programma bestaande uit tentoonstellingen, artist talks, debatten, lezingen, performances, filmvertoningen en galerietours. De Rijksakademie van beeldende kunsten is een voedingsbodem voor internationaal en multidisciplinair talent in de stad en is ook voor de volgende editie van Amsterdam Art Week weer een belangrijke partner.

Programma voor publiek
Amsterdam Art Week biedt een bruisend Public Programme voor kunst- en cultuurliefhebbers. Amsterdam Art Week is bij uitstek het moment om te ontdekken wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van hedendaagse beeldende kunst. Of je nu op zoek bent naar jonge kunstenaars of gevestigde namen, je collectie wilt uitbreiden of voor het eerst een galerie bezoekt, Amsterdam Art Week is je kompas in de hedendaagse kunstwereld. Wil je op de hoogte blijven van het programma? Volg ons op Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Programma voor professionals
Tijdens Amsterdam Art Week organiseren wij een Professionals Programme, speciaal voor (internationale) kunstprofessionals (zoals kunstenaars, curatoren, museumdirecteuren) werkzaam in de culturele sector. Wil je hieraan tijdens de volgende editie deelnemen? Stuur dan een e-mail naar professionals@amsterdamart.com met vermelding van je naam, functie en de naam van je organisatie. Dan houden wij je op de hoogte van het programma.

Ook bieden wij de mogelijkheid tot een tailor made bezoekersprogramma voor (inter)nationale culturele groepen. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan voor meer informatie contact op via info@amsterdamart.com.

Programma voor verzamelaars
Voor (inter)nationale verzamelaars organiseert Amsterdam Art een exclusief programma tijdens Amsterdam Art Week. Wil je hieraan deelnemen? Stuur dan een e-mail naar professionals@amsterdamart.com met vermelding van je naam en adres, dan ontvang je een uitnodiging voor het programma.

Deelnemende instellingen
Aan Amsterdam Art Week 2023 nemen circa 50 instellingen deel, die permanent actief zijn op het gebied van hedendaagse kunst. Tot 15 oktober 2022 kunnen instellingen een tentoonstellingsplan indienen voor Amsterdam Art Week. De selectiecommissie beoordeelt de aanmeldingen op de artistieke kwaliteit van het tentoonstellingsplan. Na 1 november maakt Amsterdam Art de deelnemers voor de volgende editie bekend.

Amsterdam Art | Connecting art in the city
Sinds de eerste editie in 2012 zet Amsterdam Art zich in om de positie van Amsterdam als kweekvijver van internationaal hedendaags kunsttalent te versterken. Wij bevorderen samenwerking tussen verschillende kunstinstellingen en promoten de meest toonaangevende kunstenaars en tentoonstellingen in de hoofdstad. Naast de jaarlijkse Amsterdam Art Week presenteert Amsterdam Art het hele jaar door het actuele aanbod van hedendaagse kunstinstellingen op deze website, verspreiden wij de Amsterdam Art Guide en brengen we een digitale nieuwsbrief uit.