menu
27 juli 2022

Opening Galerieseizoen – 2 en 3 september ’22

Op 2 en 3 september hosten GalleryViewer en Amsterdam Art de start van het galerieseizoen. De Amsterdamse galeries openen tijdens dit feestelijke weekend hun deuren voor publiek met de eerste tentoonstelling van het seizoen. Dit is dé kans om veel nieuwe hedendaagse kunst te ontdekken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het kunstveld. GalleryViewer ontwikkelt voor de opening van het galerieseizoen een gratis plattegrond met daarop alle deelnemende Amsterdamse galeries. Deze is op 3 september verkrijgbaar op de GalleryViewer Hotspot op Keizersgracht 241 in Amsterdam.

Tijden en locaties
De openingstijden van de galeries tijdens de Opening van het Galerieseizoen zijn als volgt:

  • Vrijdag 2 september: 17:00 – 21:00
  • Zaterdag 3 september: 11:00 – 18:00

In de agenda van deze website is te zien welke galeries (aangesloten bij Amsterdam Art) deelnemen aan het weekend en welke tentoonstelling zij openen. Dit is aangegeven door middel van het label ‘Opening Galerieseizoen’. De komende week wordt de agenda met tentoonstellingen verder aangevuld.

Tours
Tijdens het weekend stelt Amsterdam Art twee thematische tours samen langs een aantal galeries.

TOUR 1: THIS IS FOR REAL (te voet)
Wat is echt? Wat is verbeelding? In deze tour onderzoeken we hoe werkelijkheid en verbeelding met elkaar zijn vervlochten in het werk van een aantal vooraanstaande Nederlandse en internationale fotografen. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

TOUR 2: THIS IS NOT FOR REAL (per fiets)
Wat is verbeelding? Wat is echt? In deze tour bezoeken we een aantal (groeps)tentoonstellingen en duiken we in een wereld van mythische verhalen, virtuele lichamen, digitale werkelijkheden en waarachtige leugens. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Online catalogus
Alle tijdens de Opening van het Galerieseizoen tentoongestelde kunstwerken zijn vanaf te zien in de online catalogus op Galleryviewer. Naast de mogelijkheid om het aanbod te filteren op prijs en techniek (bijvoorbeeld schilderkunst of fotografie) biedt GalleryViewer achtergrondinformatie over de kunstenaars, met filmpjes, aanbevelingen en hoogtepunten uit hun oeuvre.