27 juli 2022

Save the date: Opening Galerieseizoen

Op 2 en 3 september hosten GalleryViewer en Amsterdam Art de start van het galerieseizoen. De Amsterdamse galeries openen tijdens dit feestelijke weekend hun deuren voor publiek met de eerste tentoonstelling van het seizoen. Dit is dé kans om veel nieuwe hedendaagse kunst te ontdekken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het kunstveld. GalleryViewer ontwikkelt voor de opening van het galerieseizoen een gratis plattegrond met daarop alle deelnemende Amsterdamse galeries. Deze is op 3 september verkrijgbaar op de GalleryViewer Hotspot op Keizersgracht 241 in Amsterdam.

Tijden en locaties
De openingstijden van de galeries tijdens de Opening van het Galerieseizoen zijn als volgt:

  • Vrijdag 2 september: 17:00 – 21:00
  • Zaterdag 3 september: 11:00 – 17:00

In de agenda van deze website is te zien welke galeries (aangesloten bij Amsterdam Art) deelnemen aan het weekend en welke tentoonstelling zij openen. Dit is aangegeven door middel van het label ‘Opening Galerieseizoen’. De komende weken wordt de agenda met tentoonstellingen verder aangevuld.

Tours
Tijdens het weekend stelt Amsterdam Art twee thematische tours samen langs een aantal galeries. Deze, en andere tours, zijn binnenkort op de website van GalleryViewer te vinden.

Online catalogus
Alle tijdens de Opening van het Galerieseizoen tentoongestelde kunstwerken zijn vanaf 27 augustus te zien in de online catalogus op Galleryviewer. Naast de mogelijkheid om het aanbod te filteren op prijs en techniek (bijvoorbeeld schilderkunst of fotografie) biedt GalleryViewer achtergrondinformatie over de kunstenaars, met filmpjes, aanbevelingen en hoogtepunten uit hun oeuvre.