18 mei 2022

Succesvolle 10e editie van Amsterdam Art Week

Op zondag 15 mei werd de 10e editie van Amsterdam Art Week succesvol afgesloten. Maar liefst 65 deelnemende galeries, musea, projectruimtes en residencies presenteerden vijf dagen lang een bruisend programma die in heel Amsterdam te vinden waren. Deze extra feestelijke editie had als thema Celebrate Change. Bekijk hier de aftermovie van Amsterdam Art Week 2022:

Connecting art in the city
Amsterdam Art Week bracht verzamelaars, curatoren en het kunstminnende publiek bij elkaar voor veelgeprezen tentoonstellingen, filmvertoningen, artist talks, performances, bijzondere feesten en speciale evenementen. Vele bezoekers hebben in de stralende zon genoten van deze veelzijdige jubileumeditie, waarbij kunst in al zijn vormen door de hele stad te zien was.

Gevestigde en opkomende talenten
Amsterdam biedt een solide basis voor internationaal kunsttalent, dankzij de post-academische residencies van de Rijksakademie, De Ateliers, en de vele galeries en project spaces. De deelnemende instellingen toonden tentoonstellingen van gevestigde en opkomende talenten, waaronder Antonio Obà in de Oude Kerk, Maaike Schoorel in Amsterdam Museum x Huis Willet Holthuysen, Molly Palmer in AKINCI, Paulo Nazareth in Stevenson, Charles Avery in GRIMM, Sadik Kwaish Alfraji in W139, en Kévin Bray in ISO en Het HEM.

JULIA STOSCHEK COLLECTION
Een van de hoogtepunten van het uitgebreide programma van Amsterdam Art Week was de avond in Eye Filmmuseum met Julia Stoschek. Zij selecteerde speciaal voor deze gelegenheid een selectie samen uit haar collectie time-based art, gevolgd door een spetterende afterparty met DJ MAYO (Marjolein Hoppen).

Een feestelijke editie vol energie
Nina Folkersma, directeur van Amsterdam Art:
Het was een geweldige ervaring om de diverse Amsterdamse kunstinstellingen bij elkaar te brengen voor de 10e editie van Amsterdam Art Week. Amsterdam heeft in meer dan twee jaar niet zo vol energie gevoeld. Het publiek bestond uit een mix van inwoners die zich nog nooit in een galerie hebben gewaagd tot jonge gezinnen en doorgewinterde kunstliefhebbers. Ook waren er georganiseerde rondleidingen voor internationale verzamelaars en kunstprofessionals. Het was fantastisch dat we weer bezoekers uit heel Europa konden ontvangen en dat wij in grote getale bijeen konden komen.”

Bezoeker van de Young Professionals Night tijdens de Amsterdam Art Week:
“Wij hebben genoten van de galerietour per fiets, een ontdekkingstocht langs verborgen pareltjes van Amsterdam. Dit smaakt naar meer!”

Bezoeker van het internationale programma tijdens de Amsterdam Art Week:
“Dit stond al jaren op mijn verlanglijstje. Eindelijk kon ik naar Amsterdam komen om Amsterdam Art Week te bezoeken! Ik vond het geweldig. Complimenten voor het kwalitatief goede programma en voor de organisatie. Ook de meer intieme evenementen heb ik erg gewaardeerd. Veel dank voor dit geweldige kunstmomentum in de stad.”

Path, Antonio Obà in de Oude Kerk, Amsterdam Art Week 2022