Amsterdam Art zet zich in om de positie van Amsterdam als internationale hub voor hedendaagse kunst te versterken. Het hele jaar door initieert Amsterdam Art samenwerkingen tussen verschillende kunstinstellingen en promoten wij de meest vooruitstrevende kunstenaars en tentoonstellingen in de hoofdstad. Dit bereikt zijn hoogtepunt tijdens de jaarlijkse Amsterdam Art Week die jaarlijks plaatsvindt in mei/juni. De 11e editie is van 31 mei - 4 juni 2023.  Naast de Amsterdam Art Week presenteren wij het hele jaar door het actuele aanbod van de deelnemende kunstinstellingen op deze website, verspreiden wij de Amsterdam Art Guide en brengen wij een digitale nieuwsbrief uit. Daarnaast organiseert Amsterdam Art diverse gallery opening weekenden en evenementen voor young professionals

Deelnemen

Aanmeldingscriteria- en procedure Amsterdam Art Week 2023
Wil je in aanmerking komen voor deelname aan Amsterdam Art Week 2023? Aanmelding staat open voor galeries en project spaces die permanent opereren op het gebied van hedendaagse kunst. Je moet voldoen aan de volgende voorwaarden. Jouw organisatie:

  • Beschikt over een vaste locatie,
  • Hanteert vaste openingstijden en is vrij te bezoeken,
  • Zet zich in voor de promotie van hedendaagse kunst,
  • Organiseert minimaal vier tentoonstellingen per jaar in een eigen tentoonstellingsruimte,
  • Is een officieel bedrijf, vereniging of stichting en staat geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Voor de selectiecriteria en de volledige informatie omtrent de procedure en selectiecommissie, raadpleeg de algemene voorwaarden voor galeries en voor project spaces.

Aanmeldingsprocedure
De deadline voor aanmelding is inmiddels verstreken. Aanmelding is alleen mogelijk via dit aanmeldformulier. Hier maak je je tentoonstellingsplannen voor Amsterdam Art Week 2023 kenbaar. De selectiecommissie beoordeelt de aanmeldingen hoofdzakelijk op de artistieke kwaliteit van het tentoonstellingsplan.

Amsterdam Art maakt de selectie van deelnemers rond 17 november 2022 bekend. Bij een positieve beoordeling ga je, naast deelname aan Amsterdam Art Week, mee in de jaarrond promotiekanalen van Amsterdam Art.

Selectiecommissie
De selectiecommissie bestaat uit Hans den Hartog Jager (schrijver, kunstcriticus, curator), Fadwa Naamna (curator, onderzoeker), Claudio Ritfeld (curator, kunstenaar, programmeur CBK Zuidoost), Nieck de Bruijn (oprichter & eigenaar Upstream Gallery), Zsa-Zsa van Eyck (oprichter & eigenaar andriesse ~ eyck), Laurie Cluitmans (curator) en Andrea Davina (directeur Stichting Niemeijer Fonds).

Ingangsdatum en kosten voor deelname
Is er een positieve beoordeling door de selectiecommissie? Dan ben je deelnemer van Amsterdam Art voor de periode van 01-01-2023 t/m 31-12-2023. De kosten voor deelname variëren per type organisatie en staan vermeld in de algemene voorwaarden.

Geen promotie individuele kunstenaars
Amsterdam Art vertegenwoordigt geen individuele kunstenaars of kunstenaarscollectieven, maar promoot alleen werk en tentoonstellingen van kunstenaars die zijn verbonden aan onze deelnemende instellingen. Het heeft geen zin Amsterdam Art een portfolio’s toe te sturen.

kom in contact

Team

Nina Folkersma

Directeur

n.folkersma@amsterdamart.com

Martina Halsema

Hoofd Programma & Partnerschips

m.halsema@amsterdamart.com

Mascha Dammers

Hoofd Marketing & Communicatie

m.dammers@amsterdamart.com

Efrayim Sener

Relatiemanager

e.sener@amsterdamart.com

Anne Langedijk

All-round stagiair

a.langedijk@amsterdamart.com

Guste Gulevaite

All-round stagiair

g.gulevaite@amsterdamart.com

Vacatures

Amsterdam Art is elk jaar op zoek naar stagiaires en vrijwilligers om ons te ondersteunen bij de voorbereidingen voor en tijdens de jaarlijkse Amsterdam Art Week.

vrijwilligers Amsterdam Art Week 2022 →

Bestuur

Rubiah Balsem

Bestuursvoorzitter

Willem Sijthoff

Penningmeester

Annet Gelink

Bestuurslid

Sebastiaan Brandsen

Bestuurslid

Partners