menu

Stichting Amsterdam Art promoot en verbindt Amsterdamse hedendaagse kunstinstellingen en kunstenaars om het artistieke ecosysteem van de stad te versterken en toegankelijk te maken voor een lokaal en internationaal publiek. 

Sinds 2011 organiseren wij jaarlijks de Amsterdam Art Week, waarin we de stad kracht bijzetten als ontmoetingsplaats voor (inter)nationale kunstenaars, kunstliefhebbers, professionals en verzamelaars. De Amsterdam Art Week stimuleert samenwerkingen, speciale programmering en bijzondere evenementen onder haar leden en activeert hun overkoepelende netwerk van bezoekers en kunstprofessionals om de Amsterdamse kunstwereld elk jaar weer opnieuw te ontdekken. 

Deelnemen

Aanmeldingscriteria- en procedure Amsterdam Art Week 2024
Wil je in aanmerking komen voor deelname aan Amsterdam Art Week 2024? Aanmelding staat open voor galeries en project spaces die permanent opereren op het gebied van hedendaagse kunst. Je moet voldoen aan de volgende voorwaarden. Jouw organisatie:

  • Hanteert vaste openingstijden,
  • Zet zich in voor de promotie van hedendaagse kunst,
  • Organiseert minimaal vier tentoonstellingen per jaar in een eigen tentoonstellingsruimte,
  • Is een officieel bedrijf, vereniging of stichting en staat geregistreerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Voor de selectiecriteria en de volledige informatie omtrent de procedure en invitatie commissie, raadpleeg de algemene voorwaarden voor galeries en voor project spaces.

Aanmeldingsprocedure
De deadline voor aanmelding is 27 oktober 2023. Aanmelding is alleen mogelijk via dit aanmeldformulier. Hier maak je je tentoonstellingsplan voor Amsterdam Art Week 2024 kenbaar. De invitatie commissie beoordeelt de aanmeldingen hoofdzakelijk op de artistieke kwaliteit van het tentoonstellingsplan.

Amsterdam Art maakt de selectie van deelnemers rond 10 november 2023 bekend. Bij een positieve beoordeling ga je, naast deelname aan Amsterdam Art Week, mee in de jaarrond promotiekanalen van Amsterdam Art.

Invitatie commissie
De invitatie commissie bestaat uit Hans den Hartog Jager (schrijver, kunstcriticus, curator), Claudio Ritfeld (curator, kunstenaar, programmeur CBK Zuidoost), Nieck de Bruijn (oprichter & eigenaar Upstream Gallery), Zsa-Zsa van Eyck (oprichter & eigenaar andriesse ~ eyck), Laurie Cluitmans (curator) en Andrea Davina (directeur Stichting Niemeijer Fonds).

Ingangsdatum en kosten voor deelname
Is er een positieve beoordeling door de selectiecommissie? Dan ben je deelnemer van Amsterdam Art voor de periode van 01-01-2024 t/m 31-12-2024. De kosten voor deelname variëren per type organisatie en staan vermeld in de algemene voorwaarden.

Geen promotie individuele kunstenaars
Amsterdam Art vertegenwoordigt geen individuele kunstenaars of kunstenaarscollectieven, maar promoot alleen werk en tentoonstellingen van kunstenaars die zijn verbonden aan onze deelnemende instellingen. Het heeft geen zin Amsterdam Art een portfolio toe te sturen

kom in contact

Team

Martina Halsema

Directeur

m.halsema@amsterdamart.com

Efrayim Sener

VIP Relations Manager

e.sener@amsterdamart.com

Anne Langedijk

Programme & Production

a.langedijk@amsterdamart.com

Guste Gulevaite

Marketing & Communications

g.gulevaite@amsterdamart.com

Narmina Shamil Agayeva

VIP Relations Assistant

vip@amsterdamart.com

Vacatures

Amsterdam Art zoekt een Marketing & Communicatie stagiair (mbo/hbo/wo) met een voorliefde voor hedendaagse kunst en de stad Amsterdam.

Amsterdam Art zoekt een Programma & Production stagiair (mbo/hbo/wo) met een voorliefde voor hedendaagse kunst en een passie voor het organiseren van evenementen.

meer over de stage Marketing & Communicatie → meer over de stage Programma & Production →

Bestuur

Rubiah Balsem

Bestuursvoorzitter

Niels de Ru

Bestuurslid

Emmelie Koster

Bestuurslid

Sebastiaan Brandsen

Secretaris

Esther Kwaks

Penningmeester

Partners