menu
Project Spaces—Zuid

Buro Stedelijk

Address:
Paulus Potterstraat 13
1071 CX Amsterdam
Get in touch:
→ burostedelijk.nl/
→ 0634594388
Open:
  • maandag 10:00—18:00
  • dinsdag 10:00—18:00
  • woensdag 10:00—18:00
  • donderdag 10:00—18:00
  • vrijdag 10:00—18:00
  • zaterdag 10:00—18:00
  • zondag 10:00—18:00

Buro Stedelijk is een hybride kunstruimte die gemeenschap viert en experiment en grensverleggende kunst aanmoedigt. Als een gedecentraliseerde observatorium, is het attent op de behoeften van de gemeenschap en bevordert het artistieke expressie. Door samenwerking tussen kunstenaars, gemeenschappen en instellingen te bevorderen, streeft Buro Stedelijk naar het inspireren van nieuwe perspectieven en actieve burgerparticipatie.

Een plek waar curatoren, kunstenaars en andere makers de vrijheid hebben om nieuwe werken te creëren en presenteren die Amsterdam nieuw elan zullen geven.

Rita Ouédraogo en Azu Nwagbogu, de visionaire curatoren achter Buro, cureren niet alleen alle manifestaties, maar hebben ook gezamenlijk het operationele kader van Buro Stedelijk geconceptualiseerd. Samen met projectmanager Niels Staats vormen ze een onafhankelijk platform dat autonoom binnen het museum opereert. Hun curatoriële filosofie draait om experimentatie en het smeden van verbindingen tussen diverse disciplines. Voortdurend verdiepen ze zich in de voortdurende heroverweging van hun ideeën, waarbij ze grenzen verleggen om niet alleen hun eigen denken te verfijnen, maar ook dat van anderen.

De overkoepelende term ‘manifestaties’ wordt gebruikt om alle projecten geïnitieerd door Buro te omvatten. De oprichtende curatoren vermijden opzettelijk starre onderscheidingen tussen tentoonstellingen en essays, en kiezen er in plaats daarvan voor om elk project met gelijke betekenis te behandelen. Buro ontwikkelt consequent innovatieve en vooruitstrevende manifestaties die betrokken zijn bij relevante en hedendaagse thema’s in diverse formats.

Buro Stedelijk, een initiatief van het Stedelijk Museum, omvat een centrale ‘project’ ruimte die zich bevindt binnen de museumgebouwen. Manifestaties vinden niet alleen plaats in de centrale ruimte, maar strekken zich ook uit tot de Studio Ruimte en Offside, gericht op een nationaal publiek maar ook internationaal bereikend.