menu
Galleries—Centrum

The Merchant House

Address:
Herengracht 254
1016 BV Amsterdam
Get in touch:
→ www.merchanthouse.nl
→ 020 845 5955
Open:
  • vrijdag 13:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00

The Merchant House (TMH) is een kunstruimte/galerie die hedendaagse kunst presenteert om te ontdekken, in op te gaan en te verzamelen. Ieder project poogt dringende vragen in de kunst aan de orde te stellen en doet dat door uitgebreide tentoonstellingen, evenementen en publicaties samen te brengen. 

TMH is opgericht door Marsha Plotnitsky en bevindt zich in een zeventiende-eeuws grachtenpand. TMH staat voor een nieuwe kijk op de tradities die stad en kunsten verbinden. Sinds de start van het programma in 2013 heeft Plotnitsky meer dan dertig thematisch opgezette projecten met hedendaagse kunst samengesteld. De galerie staat erom bekend samen te werken met kunstenaars om plaatsgebonden installaties, werk in opdracht en nieuw werk voor het karakteristieke grachtenpand en andere ruimten, te creëren. 

De projecten van de galerie brengen Nederlandse en internationale vernieuwers onder de aandacht, zoals John Coplans, André de Jong, Hilarius Hofstede, Craigie Horsfield, Rini Hurkmans, Yoko Ono, Dennis Oppenheim, Henk Peeters, Pino Pinelli, Judit Reigl, Carolee Schneemann, Jan Schoonhoven en André Stempfel, naast jonge talenten waaronder Sylvie Bonnot, Kokou Ferdinand Makouvia, Mary Sue, Elsa Tomkowiak, Mengzhi Zheng, en Zhu Hong.