menu
24 april 2023

Aankondiging publieksprogramma Amsterdam Art Week

Na maanden van voorbereidingen achter de schermen is het programma van Amsterdam Art Week 2023 nu live! Van 31 mei t/m 4 juni verandert Amsterdam Art Week de hoofdstad in een internationale ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers, verzamelaars, kunstprofessionals en kunstenaars. Bezoekers worden uitgenodigd om de meest fascinerende kunst(enaars) te ontdekken op meer dan 50 locaties in de stad: van gerenommeerde galeries, residencies en musea tot nieuwe instellingen en experimentele projectruimtes.

Amsterdam Art Week biedt een gevarieerd programma van tentoonstellingen, openingen, performances, screenings, lezingen en artist talks. Er is voor ieder wat wils.

5 dagen, 80 programma’s, 50 locaties, meer dan 150 kunstenaars en 35.000 bezoekers.

Over Amsterdam Art

Onze missie is het verbinden en promoten van het hedendaagse kunstklimaat in Amsterdam gericht op haar kunstenaars en instellingen. Met als groter doel om het artistieke ecosysteem van de stad te stimuleren en toegankelijk te maken voor zowel lokaal als internationaal publiek. 

Tijdens Amsterdam Art Week transformeren wij de stad in een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, kunstliefhebbers, professionals en verzamelaars. Door ons netwerk samen te brengen, faciliteren we waardevolle ontmoetingen en verbindingen. Wij stimuleren en ontwikkelen overkoepelende samenwerkingen tussen instellingen en kunstenaars middels speciale programma’s en evenementen. Hiermee creëren we zichtbaarheid voor zowel de hedendaagse instellingen als kunstenaars en versterken wij de culturele waarde van de stad Amsterdam.

Rijksacademie Open Studios

Rijksakademie Open Studios

De Open Studios bieden de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de volgende generatie kunstenaars die een inkijkje geven in hun maakproces van hun residencie periode. De Rijksakademie fungeert als een magneet die internationale kunstenaars en (jong) creatief talent van over de hele wereld aantrekt.

Openingen tentoonstellingen – vrijdag 2 juni

‘Becoming Earths’, Manjot Kaur, Anouk Kruithof en Elisa Strinna, Galerie CAroline O’Breen

Feestelijke Opening – Vrijdag, 2 juni

Op vrijdag 2 juni gaan alle 32 galeries open voor het publiek met een feestelijke openingen. Ga galeriehoppen om veel verschillende galeries te bezoeken. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan galerietours om te ontdekken wat Amsterdam Art Week in de stad te bieden heeft.

Kunstenaar Specials – zaterdag 3 & zondag 4 juni

Galeries, projectruimtes, musea en residenties tonen de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst via een gevarieerd aanbod aan tentoonstellingen en een uitgebreid speciaal programma met performances, screenings, lezingen, artist talks, boeklanceringen en meer.

Naast het Public Programme heeft Amsterdam Art een uitgebreid VIP-programma voor kunstprofessionals en verzamelaars.

Kijk op onze website voor de uitgebreide agenda van de Amsterdam Art Week en mis deze unieke kans om het artistieke talent van de toekomst te ontdekken niet! Het publieksprogramma en het aanbod van alle deelnemende galeries, residencies, musea en projectruimtes tijdens de Amsterdam Art Week is te vinden op (link to aaw page)