menu
Events — Sculptuur

Artist Talk | Meet the Artist

Datum:
zaterdag 29 juni 2024
15:30—17:00
Deelnemer:
→ Galerie Fontana
Lauriergracht 142
1016 RT Amsterdam
Admission
Free admission

Solo Tentoonstelling Jehoshua Rozenman | THE INITIATOR

Galerie Fontana nodigt u van harte uit voor de Artist Talk van Jehoshua Rozenman over zijn huidige solotentoonstelling The Initiator.

Deze tentoonstelling kan worden gezien als een voorproefje of teaser voor zijn aanstaande tentoonstelling bij Escher in Het Paleis | Kunstmuseum Den Haag in juni 2025.

Zaterdag 29 juni, 15.30 uur

Hopen u te zien @ Fontana

The Initiator is een solopresentatie van Rijksakademie-alumnus Jehoshua Rozenman’s sculpturen. Opererend onder de illusoire pretentie van Bauhaus-geïnspireerde technische en architectonische ontwerpen, zijn deze driedimensionale vormen echter verre van een maquette, aangezien abstractie een essentiële rol speelt. Een nieuwe ontwikkeling is Rozenman’s gebruik van AI (artificial intelligence) als gereedschap voor creatief denken, een klankbord in de voorbereiding van specifieke sculpturen. Deze solotentoonstelling reist door de studio en esthetische conventies van de kunstenaar – een holistische presentatie van zijn werken is intrinsiek en bewust geplaatst door de galerieruimte. De materialiteit van glas biedt een oneindige vorm tenzij verstoord, gecombineerd met de architectonische nuances van aluminium en hout. De moeizame aard van glaswerk mag niet worden onderschat, maar het speelt niet de centrale rol in hoe deze stukken moeten worden waargenomen.

Fotografie door Gert Jan van Rooij