Journal

2022

10 mei 2022

Tentoonstelling It’s your birthday op schermen in de hele stad

Van 11 – 15 mei viert Amsterdam Art Week haar 10e verjaardag. Speciaal voor deze editie heeft Amsterdam Art de tentoonstelling It’s Your Birthday samengesteld met kunstwerken van deelnemende galeries, project spaces en residencies. De kunstwerken in de tentoonstelling verbeelden verschillende fasen van een feest: van de voorbereidingen en het festijn zelf tot de afterparty en de daaropvolgende kater. De tentoonstelling is van 11 – 15 mei in de stad te zien op digitale schermen van JCDecaux, verspreid over 99 locaties in Amsterdam. Op hetzelfde moment is de tentoonstelling ook fysiek te zien in de Amsterdam Art Gallery in Capital C.

05 mei 2022

Vijf dingen om op te letten als je kunst koopt

Amsterdam Art Week staat voor de deur. Tijdens dit bruisende kunstevent, ben je bij meer dan 35 galeries van harte welkom. Misschien wil je je tijdens Amsterdam Art Week wel oriënteren op de aankoop van een (eerste) kunstwerk. Hoe kom je erachter waar je hart sneller van gaat kloppen? En hoe weet je dat je over tien jaar nog steeds van jouw aankoop zult genieten? Young Collectors Circle stelde voor Amsterdam Art Week vijf tips samen, waar je op kan letten bij het kopen van een kunstwerk.

30 maart 2022

Nieuwe visuele identiteit en website

Op 5 april presenteert Amsterdam Art een nieuwe visuele identiteit, ontwikkeld door ontwerpbureau Loes Claessens. Ook is de geheel nieuwe website amsterdamart.com live gegaan. De nieuwe huisstijl sluit aan bij de missie om de positie van Amsterdam als internationale, hedendaagse beeldende kunststad op lokaal, landelijk en internationaal te versterken. Dit doen wij samen met kunstenaars, galeries, project spaces, beeldende kunstmusea, residencies en culturele organisaties. Op deze manier maken wij hedendaagse kunst toegankelijk voor een brede, internationale doelgroep.

22 maart 2022

Amsterdam Art viert 10e editie Amsterdam Art Week

De tiende editie van Amsterdam Art Week vindt plaats van 11 tot en met 15 mei 2022. Sinds de eerste editie in 2012 zet Amsterdam Art zich in om de positie van Amsterdam als toonaangevend centrum voor internationaal hedendaags kunsttalent te versterken. Dit bereikt zijn hoogtepunt tijdens Amsterdam Art Week. Samen met 30 vooraanstaande galeries en een selectie van musea, residencies en projectruimtes presenteert Amsterdam Art een bruisende week vol openingen, open studio's, kunstenaarsgesprekken, debatten, performances, filmvertoningen en galeriebezoeken. De Rijksakademie van beeldende kunsten is een van de belangrijkste centra voor internationaal, multidisciplinair en kritisch geëngageerd talent in de stad. Als belangrijke partner vanaf het eerste uur zijn de Open Studios van de Rijksakademie ook dit jaar weer een essentieel onderdeel van Amsterdam Art Week 2022.