menu
22 september 2023

Save the Date! Amsterdam Art Week 2024

Met veel plezier kondigen we de 12e editie van Amsterdam Art Week aan. Het rijke programma van tentoonstellingen en evenementen vindt plaats van 29 mei tot en met 2 juni 2024. Amsterdam wordt weer het podium van de hedendaagse kunst, gehost door meer dan 50 toonaangevende kunstlocaties door de hele stad: van galeries en musea tot projectruimtes en residencies. 

De Rijksakademie van beeldende kunsten is een broedplaats voor internationaal en multidisciplinair talent in de stad en ook dit jaar weer onze kernpartner. Daarom viert Amsterdam Art Week 2024 ook dit jaar weer gezamenlijk de opening van Amsterdam Art Week met de Rijksakademie Open Studios.

Amsterdam Art Week: 5 dagen, 80+ programma’s met meer dan 150 kunstenaars op 50+ locaties door de hele stad. Van gerenommeerde instellingen tot hidden gems.

Programma voor publiek

Amsterdam Art Week biedt een bruisend Publieks programma voor kunst- en cultuurliefhebbers. Amsterdam Art Week is bij uitstek het moment om te ontdekken wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van hedendaagse kunst. Of je nu op zoek bent naar jonge kunstenaars of gevestigde namen, je collectie wilt uitbreiden of voor het eerst een galerie bezoekt, Amsterdam Art Week is je kompas in de hedendaagse kunstwereld. Wil je op de hoogte blijven van het programma? Volg ons op Instagram, Facebook, X (Twitter), LinkedIn en TikTok of meld je aan voor de newsbrief.

Programma voor professionals

Tijdens Amsterdam Art Week organiseren wij een Professionals programma, speciaal voor (internationale) kunstprofessionals (zoals curatoren, museumdirecteuren, kunstenaars en kunstcritici) werkzaam in de culturele sector. Wil je hieraan tijdens de volgende editie deelnemen? Stuur dan een e-mail naar vip@amsterdamart.com met vermelding van je naam, functie en organisatie.

Ook bieden wij de mogelijkheid tot een op maat gemaakte bezoekersprogramma voor (inter)nationale culturele groepen. Neem dan voor meer informatie contact op via info@amsterdamart.com.

Programma voor verzamelaars

Voor (inter)nationale verzamelaars organiseert Amsterdam Art een exclusief programma tijdens Amsterdam Art Week. Wil je hieraan deelnemen? Stuur dan een e-mail naar vip@amsterdamart.com met vermelding van je naam en adres, dan ontvang je een uitnodiging voor het programma.

Deelnemende instellingen

Aan Amsterdam Art Week 2024 nemen circa 50 instellingen deel, die permanent actief zijn op het gebied van hedendaagse kunst. Tot 27 oktober 2023 kunnen instellingen een tentoonstellingsplan indienen voor Amsterdam Art Week. De selectiecommissie beoordeelt de aanmeldingen op de artistieke kwaliteit van het tentoonstellingsplan. Half november 2023 maakt Amsterdam Art de deelnemers voor de volgende editie bekend.

Amsterdam Art | Connecting art in the city

Stichting Amsterdam Art promoot en verbindt Amsterdamse hedendaagse kunstinstellingen en kunstenaars om het artistieke ecosysteem van de stad te versterken en toegankelijk te maken voor een lokaal en internationaal publiek. 

Sinds 2011 organiseren wij jaarlijks de Amsterdam Art Week, waarin we de stad kracht bijzetten als ontmoetingsplaats voor (inter)nationale kunstenaars, kunstliefhebbers, professionals en verzamelaars. De Amsterdam Art Week stimuleert samenwerkingen, speciale programmering en bijzondere evenementen onder haar leden en activeert hun overkoepelende netwerk van bezoekers en kunstprofessionals om de Amsterdamse kunstwereld elk jaar weer opnieuw te ontdekken.