menu
10 mei 2023

Amsterdam Art Ambassadeurs: Ron Simpson

We zijn vereerd om Ron Simpson voor te stellen als onze tweede ambassadeur van de Amsterdam Art Week, wiens unieke perspectief en spannende plannen voor het evenement ongetwijfeld enthousiasme en nieuwsgierigheid zullen aanwakkeren!

Ron Simpson is spreker en coach voor creatieven en cultureel ondernemer uit Amsterdam. Hij richt zich voornamelijk op het creëren van concepten die een “cool, cash en care factor” combineren, zoals de Skybox. Hij is verheugd om de rol van ambassadeur voor de Amsterdam Art Week op zich te nemen en heeft vriendelijk zijn inzichten met ons gedeeld over wat er te verwachten valt tijdens het evenement, zijn persoonlijke tips om het meeste uit de ervaring te halen. In dit artikel praat hij ook over Amsterdam als hedendaags kunstencentrum, zijn kunstcollectie en enkele intrigerende aspecten van zijn leven die voor velen onbekend zijn.

Als Amsterdammer en kunstliefhebber had Ron veel inzichten te delen over de uniekheid van de stad. Hoewel Amsterdam volgens hem aanvoelt als de kleinste metropool ter wereld, heeft het veel vrijheid in de samenleving, waardoor de stad een bloeiende en innovatieve kunstscene heeft. Hij is er trots op dat kunst overal in Amsterdam aanwezig is: het is op de muren, op straat, in de modekeuzes van mensen, architectuur, stoffen en Nederlandse ontwerpen.

Ron is een grote fan van digitale kunst en de Upstream-galerie en het NXT Museum. Hij heeft een grote passie voor fotografie en moderne kunst, daarom vind je veel foto’s variërend van Skulljan tot Semuel Souhuwat, popart-stukken zoals KAWS, bearbricks en enkele Streetart Frankey-items in zijn collectie thuis. Hij heeft ook een brede collectie boeken, Japanse messenset en sneakers!

Welke rol speelt creativiteit in zijn leven?

“Creativiteit was altijd de rode draad door mijn leven en dat is wat mijn liefde voor design, woordspelingen, expressie en ideeën heeft gestart. Kunst is voor mij de hoogste vorm daarvan. Ik probeer altijd alles wat ik doe tot een kunstvorm te verheffen en ik kijk ook naar de producten en diensten die we leveren als kunst. Dat kan variëren van storytelling tot de manier waarop we onze borden in restaurants stylen. Kunst is gewoon aantrekkelijk, het maakt je iets voelen en daarom vind ik het leuk om zowel op het werk als thuis omringd te zijn door kunst. Het voegt kleur toe aan mijn leven.”

Tijdens de Amsterdam Art Week kijkt Ron uit naar een ontspannen en spontane ervaring die hem zal helpen nieuwe mensen, nieuwe kunst, nieuwe locaties, nieuwe verhalen en nieuwe inzichten te ontdekken. Hij kijkt uit naar inspirerende tentoonstellingen, enkele gidsen of sprekers die hem een verhaal vertellen en veel nieuwe personages om te ontmoeten onder het genot van een drankje. De beste manier voor hem om kunst te ervaren is wanneer hij het verhaal achter het kunstwerk of de kunstenaar hoort, maar soms vindt hij het net zo leuk om te raden en te voelen zonder enige achtergrondinformatie.

Tot slot vroegen we Ron om enkele verhulde details over zijn persoonlijkheid te delen die voor velen van ons onbekend zijn. We waren aangenaam verrast door zijn diverse interessegebieden en indrukwekkende kennis op het gebied van muziek, kunst, architectuur, zaken en zelfs de ruimte! Hij legde uit dat hij, zodra hij verliefd wordt op een onderwerp, al zijn tijd besteedt aan het leren van alles wat hij erover kan weten. Hij houdt ook van het bespreken van grote ideeën, theorieën en visies.

We nodigen je graag uit om Ron Simpson zelf te vergezellen op een exclusieve galerietour tijdens Amsterdam Art Week op vrijdag 2 juni van 17:30 tot 19:00 uur. Zorg ervoor dat je je plek reserveert, aangezien de capaciteit beperkt is en leer hem persoonlijk kennen. Bekijk de volledige tourdetails en we hopen je daar te zien!