menu
11 januari 2023

Op galerie tour door Amsterdam Zuid

De stad Amsterdam is een ware hotspot voor hedendaagse kunst. Het grote aantal tentoonstellingen in de stad kan overweldigend zijn. Het team van Amsterdam Art is er om je te helpen. We hebben een galerie tour samengesteld door Amsterdam-Zuid. De tour laat je verschillende delen van de diverse en levendige zuidkant van Amsterdam zien, van de Pijp tot het Museumkwartier, deze route is de perfecte manier om dit deel van de stad beter te leren kennen. Tijdens deze wandel- of fietstocht door de stad bezoek je vier galeries met elk hun eigen specialiteit. Deze tentoonstellingen zijn de komende weken te zien, grijp je kans en duik in de Amsterdamse galeriescene. 

EERSTE STOP: AKINCI gallery Lijnbaansgracht 317

Floating World, Ruby Swinney 

Te zien tot 21 januari  

RUBY SWINNEY, FLOATING WORLD, 2022.

De werken in Floating World zijn geschilderd in monochrome kleuren op witte zijden doeken, zoals kenmerkend is geworden voor de jonge Zuid-Afrikaanse kunstenares Ruby Swinney. De getoonde schilderijen tonen idyllische landschappen, vaak in contrast met door de mens gemaakte structuren. De bewoners van deze Drijvende Wereld zijn griezelige, vergeestelijkte mensen, waarvan de gezichten zijn verwijderd, uitgewist of vervangen door licht.

TWEEDE STOP: Josilda da conceição gallery, Pieter Aertszstraat 70

Really Real, Group exhibition 

Te zien tot 18 februari  

GIJS VAN LITH, PERMANENT MARKER NO.2, 2022, 200X160CM, OIL ON LINEN

De groepstentoonstelling Really Real, laat zien hoe kunstenaars zichzelf vragen kunnen stellen bij het maken van kunstwerken. Rob Bouwman is een schilder die experimenteert met het mengen van kleuren en het aanbrengen van verschillende soorten pigmenten op een oppervlak, met behulp van zelfgemaakt schildergereedschap. Gijs van Lith onderzoekt een proces van schilderen met een doek dat het spoor blijft van lichaamsbeweging, pure gemoedstoestand – vol naïviteit, aarzeling, openheid, wonderlijke ontdekkingen, intuïtie en impuls. Christian Henkel is een kunstenaar die werkt met sculpturen en installaties en tenslotte speelt Arthur Stokvis met schilderijen en hun buitenruimte. 

DERDE STOP: Galerie Fleur & Wouter, Van Ostadestraat 43

Unfolding, Saar Scheerlings 

Te zien tot 29 januari

SARA SCHEERLINGS, UNFOLDING, 2023.

Unfolding is een solotentoonstelling van Sara Scheerlings die haar kenmerkende sculpturen en talismannen en nieuwe series in glas en papier laat zien in een ruimtevullende installatie, die als een canvas over de bestaande galerieruimte is gedrapeerd. Het maakproces is een belangrijk onderdeel van haar uiteindelijke werk. Haar sculpturen, talismannen en uitvouwsels tonen een proces van onthullen, verbergen en transformeren. Ze gebruikt veel verschillende materialen, media en ambachten en uit haar kunstwerken spreekt een groot plezier in het creëren. 

VIERDE STOP: Bildhalle, Willemsparkweg 134H

Event Horizon, Kacper Kowalski

Te zien tot 28 januari

In het nieuwste werk van Kacper Kowalski toont hij zijn vaderland Polen vanuit een perspectief dat voor de meeste mensen onbekend is. In Event Horizon laat Kowalski gedurfde en spectaculaire beelden van Polen zien. Kowalski’s foto’s tonen een natuurlijk schouwspel dat lijkt op abstracte schilderijen die door de natuur zijn gemaakt. 

Hopelijk voel je je geïnspireerd om de kunstscene van Amsterdam Zuid te verkennen. Als je besluit om op deze tour te gaan, laat het ons weten door ons te taggen in je foto’s op Instagram!