menu
12 januari 2023

Deelnemers 11e editie Amsterdam Art Week bekend

Amsterdam Art Week is hét moment om te ontdekken wat Amsterdam te bieden heeft op het gebied van hedendaagse kunst. Het evenement is een samenwerking tussen de belangrijkste instellingen in de Amsterdamse hedendaagse kunstwereld. Tijdens Amsterdam Art Week verandert de hoofdstad in een internationale ontmoetingsplaats voor kunstliefhebbers, verzamelaars, kunstprofessionals en veelbelovende en gerenommeerde kunstenaars. Vijf dagen lang maken kunstprofessionals en kunstliefhebbers kennis met de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst bij de circa 50 deelnemende galeries, project spaces, musea en residencies. De participanten brengen tijdens Amsterdam Art Week een gevarieerd programma van tentoonstellingen, openingen, performances, screenings, lezingen en artists talks. De 11e editie van Amsterdam Art Week vindt plaats van 31 mei tot en met 4 juni 2023.  

Bezoekers bij Birdman van Paulo Nazareth, Stevenson, Amstedam Art Week 2022

Het programma
De komende editie zet Amsterdam Art opnieuw in op het verbinden van de verschillende spelers in het Amsterdamse kunstenveld. Dit doet de organisatie in samenwerking met bijna 50 participanten. Dit zorgt voor inhoudelijke kruisbestuiving en versterking van het Amsterdamse ecosysteem. Bij de verschillende deelnemers kun je tijdens Amsterdam Art Week het kunsttalent van de toekomst ontdekken, voordat ze op biënnales of in prominente kunstmusea te zien zijn. Traditiegetrouw valt Amsterdam Art Week samen met de Open Studios van de Rijksakademie van 2-4 en 8-11 juni 2023, waar 47 internationale, multidisciplinaire kunstenaars hun ateliers openstellen. 

Op 24 april 2023 is het publieksprogramma en het aanbod van alle deelnemende galeries, residencies, musea en project spaces tijdens Amsterdam Art Week te vinden deze website.  

De deelnemende organisaties
Waar bij de jubileumeditie vorig jaar nog 65 participanten deelname aan Amsterdam Art Week, zijn dat bij de 11eeditie een kleine 50 organisaties. Op deze manier kan Amsterdam Art de komende editie een gefocust programma aan bezoekers aanbieden. Amsterdam Art maakt met plezier de participanten van de aankomende editie van Amsterdam Art Week bekend: 

Galleries: AKINCI, andriesse ~ eyck, Annet Gelink Gallery, Bildhalle, Ellen de Bruijne Projects, Galerie Bart, Galerie Caroline O’Breen, galerie dudokdegroot, Galerie Fons Welters, Galerie Fontana, Galerie Martin van Zomeren, Galerie Onrust, Galerie Ron Mandos, GRIMM, Josilda da Conceição Gallery, Kersgallery, Lumen Travo, Slewe, Stevenson, Stigter Van Doesburg, tegenboschvanvreden, TORCH Gallery, Upstream Gallery 

Young Section: diez, Galerie Fleur & Wouter, Enari Gallery, GoMulan Gallery, Hama Gallery, Madé van Krimpen Gallery, m.simons, No Man’s Art Gallery 

Residencies: BijlmAIR, De Ateliers, Rijksakademie van beeldende kunsten, Thami Mnyele Foundation 

Museums: Amsterdam Museum, Eye Filmmuseum, Foam, Oude Kerk, Stedelijk Museum Amsterdam 

Project Spaces: CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, ISO, Kunstverein, puntWG, ROZENSTRAAT – a rose is a rose is a rose, W139 

Over Amsterdam Art
Amsterdam Art zet zich in om de positie van Amsterdam als internationaal centrum voor hedendaagse kunst te versterken. Het hele jaar door bevorderen wij samenwerking tussen verschillende kunstinstellingen binnen het Amsterdamse ecosysteem en promoten wij de meest toonaangevende kunstenaars en tentoonstellingen in de hoofdstad. Dit bereikt zijn hoogtepunt tijdens de jaarlijkse Amsterdam Art Week. Voor het publiek is dit hét moment om het kunsttalent van de toekomst te ontdekken. Amsterdam Art Week komt tot stand in samenwerking met circa 50 deelnemers, bestaande uit galeries, musea, residenties en projectspaces.