menu
Tentoonstelling — Gemengde media, Installatie, Overig, Schilderkunst, Sculptuur, Textiel

Blind Man’s Bluff

Datum:
23 februari t/m 30 maart 2024
Deelnemer:
→ Annet Gelink Gallery
Laurierstraat 187-189
1016 PL Amsterdam
Open:
  • dinsdag 10:00—18:00
  • woensdag 10:00—18:00
  • donderdag 10:00—18:00
  • vrijdag 10:00—18:00
  • zaterdag 13:00—18:00
Admission
Free admission
Vandaag open van 13:00 tot 18:00

OPENING 23 FEBRUARY
5 – 7 PM


Annet Gelink Gallery kondigt met trots Blind Man’s Bluff aan, een groepstentoonstelling rondom het thema van het spel. De tentoonstelling toont werk van Ryan Gander, David Maljković, Antonis Pittas, Josse Pyl, Lara Schnitger, Sarah van Sonsbeeck, en voor het eerst van Michelle Chang Qin.

Er doen veel conflicterende opninies de rondte over de relatie tussen kunst en spel. Los van deze theoretische discussies zijn er echter zeker overeenkomsten te vinden. Zowel kunst als spel gaan over creatie en verbeelding, experiment, participatie, toeval of strategie. Het kent een zekere onverwachtheid, soms humor. Spel en kunst gaan ook over speculatie, het kunnen inbeelden van wat er (nog) niet is, het creëren van werelden. Blind Man’s Bluff toont werken die op uiteenlopende manieren aan het thema raken: bewust of onderbewust, politiek gechargeerd, aan de hand van het toeval of binnen een set spelregels.

Blind Man’s Bluff is een soort geblinddoekt tikspel, waarbij de uitdager zich op andere zintuigen moet beroepen om de ander te kunnen vinden. In het kader van deze tentoonstelling refereert het geblinddoekte spel aan het ongeziene en imaginaire, introspectie, de onzekerheid van de toekomst en de sprong in het diepe, maar ook de uitdaging van de onwetendheid. Vanachter de blinddoek is de uitdager genoodzaakt zich een eigen voorstelling te maken en visualiseert op die manier een nieuwe versie van de wereld om zich heen.