In het laatste weekend van de tentoonstelling zal Basma al-Sharif in discussie gaan met Alina Lupu, Isshaq Albarbary en Amal Alhaag die zullen reflecteren op haar werk in relatie tot drie kwesties die in de tentoonstelling aan de orde worden gesteld en die door het huidige moment op scherp worden gesteld; De vernietiging van materieel en immaterieel erfgoed in Palestina (Gaza in het bijzonder, zoals aan de orde komt in Ouroboros, Basma’s film die dagelijks in de Appel wordt vertoond), censuur (in relatie tot twee werken in de tentoonstelling, Trompe l’œil en Capital filminstallaties), maar ook in relatie tot de censuur van Palestijnse verhalen in Europa in het algemeen, en de uitnodiging om de tentoonstelling te lezen met de vraag in het achterhoofd hoe we kunst maken en bekijken in tijden van genocide? Basma zal reageren op de reflecties van de deelnemers.
Daarna zullen we de bezoekers uitnodigen om samen met ons na te denken over de discussie, de huidige bezuinigingen in relatie tot Morning Circle, Basma’s nieuwe lopende werk, over de vraag wat voor soort (culturele/kunst) ruimtes/instellingen we op dit moment nodig hebben. Basma stelt voor om Zoe Leonards gedicht ‘I want a dyke for president’ te gebruiken als voorbeeld van een format om buiten de status quo te denken.
Om 19:00 uur stappen we op de fiets en gaan we naar Filmtheater Kriterion om samen met andere toeschouwers naar Ouroboros te kijken, met een korte inleiding door Basma Alsharif. De vertoning begint om 19:30 uur.
Tickets voor het symposium (14:00-17:30 uur) zijn beschikbaar via de website van de Appel. Tickets voor de vertoning in Kriterion zullen binnenkort beschikbaar zijn via hun website.
14:00-17:30 uur: Symposium met Basma al-Sharif, Alina Lupu, Isshaq Albarbary en Amal Alhaag in de Appel
19:30 uur: vertoning van Ouroboros met een introductie door Basma al-Sharif in Filmtheater Kriterion