menu
Events — Video | Film

Ontmoet kunstenaar Lard Buurman

Datum:
3 t/m 4 juni 2023
Deelnemer:
→ BijlmAIR
Heesterveld 69 / 71
1102 SB Amsterdam
Open:
Admission
Free admission

Kunstenaar Lard Buurman houdt op 3 en 4 juni open atelier in Heesterveld. Hij werkt daar aan een filmproject over Amsterdam Zuidoost. Dat project is eind dit jaar te te zien in de groepstentoonstelling AIR in Zuidoost bij CBK Zuidoost.

In januari begon Lard met een filmproject gericht op de stedelijke ontwikkelingen in de Bijlmer/Zuidoost. Zijn intentie is deze ontwikkelingen de komende jaren te volgen. Voor de BijlmAIR residency-periode richt hij zich op de H-Buurt – waar Heesterveld deel van uitmaakt. BijlmAIR is het artist-in-residence programma van CBK Zuidoost.

Naast het Heesterveld-complex ligt de Hakfort parkeergarage. Deze wordt begin van de zomer afgebroken en maakt plaats voor een appartementenblok dat onderdeel wordt van H-Midden. Een tweede blok met appartementen komt op het braakliggend terrein waar voorheen de Huigenbos parkeergarage stond. Het pleintje tussen de twee appartementencomplexen wordt vernieuwd en de inspraak hierover met de huidige bewoners start binnenkort. De plannen zien er goed uit, maar worden ze uitgevoerd zoals beloofd? Hoe kijken huidige bewoners van Huigenbos en Hakfort aan tegen de komende ontwikkelingen? Wat zijn hun verwachtingen van de vernieuwde publieke ruimte en krijgen ze inspraak of is er participatie mogelijk?

De tijd in Heesterveld benut Buurman om contact te leggen met diverse organisaties, bewoners en ondernemers om hun verhaal in het proces te volgen. Stedelijke ontwikkeling is een complex verhaal met vele kanten. Die vele kanten wil de kunstenaar laten zien.

Tijdens de open dagen kunnen bezoekers kennis maken met Buurman, zijn tijdelijke atelier en zijn werk.