menu
Performance

Silence #43: Pink Oculus

Datum:
vrijdag 7 april 2023
08:00—09:00
Deelnemer:
→ Oude Kerk
Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam
Admission
With ticket
→ meld je aan voor dit evenement
Vandaag open van 10:00 tot 18:00

Ochtendconcert in de Oude Kerk met zanger Pink Oculus. Verstilde orgelklanken en experimentele hip-hop en soul.

Ochtendconcert
Een site-specifieke muziek performance in de context van Ibrahim Mahama’s Garden of Scars. Samen met organist-titulair Matteo Imbruno. Een concert waarin verstilde orgelklanken overgaan in energieke experimentele hip-hop, soul en jazz.

Over Pink Oculus
Pink Oculus is het alter ego van de Amsterdamse zanger/producer Esperanza Denswil. Ze is een experimentele hip-hop/soul/jazz artiest die haar publiek overtuigd met innovatieve mix van raps, zang, melodieën en hypnotiserende beats. In 2016 bracht Pink Oculus haar eerste EP ‘Delicious’ (Top Notch) uit, en begon ze in Europa bekendheid te krijgen door haar charismatische podium performance. Na optredens tijdens The Great Escape (UK) 2016 en Transmusicalles (Fr), 2016, gevolgd door een indrukwekkende shows op Eurosonic/Noorderslag 2017, eindigde Pink Oculus als hoogtepunt van het festival op vele lijsten. Dit resulteerde in vele boekingen door Europa, onder andere van legendarische festivals als Glastonbury (UK), North Sea Jazz Festival(NL) als ook Down The Rabbit Hole (NL).

De internationale pers heeft de muziek van Pink Oculus omschreven als: ‘experimentele hiphop, soul en jazz met futuristische visie, die in staat is om de komende jaren genrebepalende muziek te produceren’. Pink Oculus wordt vaak vergeleken met muzikanten als: Kendrick Lamar, Erykah Badu en D’Angelo.

Muziek in de Oude Kerk
De Oude Kerk is naast het oudste gebouw van Amsterdam ook de oudste concertzaal van de stad. Het is een plek waar al ruim 700 jaar muzikale tradities ontstaan, worden doorgegeven en vernieuwd. De ochtendserie Silence brengt muzikale verrassingen op de eerste vrijdag van de maand. In de zaterdagavondserie Monuments spelen vooraanstaande organisten uit binnen- en buitenland muziek van componisten in wiens oeuvre het orgel een centrale plaats inneemt. Playing the Cathedral is een residentieprogramma en festival waarin (inter)nationaal vermaarde musici uitgenodigd worden speciaal voor de kerkruimte nieuw werk te maken. Zo hoor je in de Oude Kerk gekende meesterwerken op nieuwe manieren en pionierswerken van levende legendes.