Galleries—Jordaan

Galerie Ron Mandos

Address:
Prinsengracht 282, Amsterdam
1016 HJ Amsterdam
Get in touch:
→ www.ronmandos.nl
→ +31 (0)20 320 7036
Open:
  • woensdag 12:00—18:00
  • donderdag 12:00—18:00
  • vrijdag 12:00—18:00
  • zaterdag 12:00—18:00
  • zondag 12:00—17:00

Galerie Ron Mandos heeft al meer dan twintig jaar een prominente plek binnen de Nederlandse kunstscene. De galerie werd geopend in 1999 in Rotterdam en vertegenwoordigd zo’n dertig kunstenaars van over de hele wereld, waaronder Hans Op de Beeck, Isaac Julien, Remy Jungerman en Erwin Olaf. In 2010 verhuisde de galerie naar de huidige locatie in de Amsterdamse galerie district.

Galerie Ron Mandos is een belangrijk vertegenwoordiger van jong talent in Nederland, is altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen binnen de hedendaagste kunst en presenteert in haart grootschalige galerieruimte meeslepende installaties en aangrijpende internationale groepstentoonstellingen.

Onze Kunstenaars

Anthony Goicolea, Atelier Van Lieshout, Boris Tellegen, Bouke de Vries, Brigitte Kowanz, Daniel Arsham, Erwin Olaf, Esiri Erheriene-Essi, Geert Mul, Hans Op de Beeck, Inti Hernandez, Ioan Sbarciu, Isaac Julien, Ivan Grubanov, Jacco Olivier, Katinka Lampe, Kendell Geers, Koen van den Broek, Krištof Kintera, Levi van Veluw, Lieven Hendriks, Mohau Modisakeng, Muntean / Rosenblum, Pavel Grosu, Remy Jungerman, Renato Nicolodi, Renie Spoelstra, Ron van der Ende, Ryan McGinness, Sebastiaan Bremer, Troika, WonderBuhle, Wonkun Jun

De Ron Mandos Young Blood Foundation

Sinds 2008 heeft Galerie Ron Mandos zich ingezet voor de ontwikkeling van jong artistiek talent met het organiseren van de jaarlijkse Best of Graduates-tentoonstelling en de Young Blood Award. Hiermee krijgen de beste afstudeerders van de kunstacademies van dat jaar een belangrijk platform en een ambitieus netwerk van een groot (inter)nationaal publiek. Om deze traditie voort te blijven zetten en een platform te blijven bieden aan jonge, opkomende kunstenaars, heeft Ron Mandos de Ron Mandos Young Blood Foundation opgericht. Het platform dat deze stichting biedt, ondersteunt jonge kunstenaars aan het begin van hun carrière en biedt hun een omgeving waarin hun talenten worden gekoesterd.

Lees meer hier.