Corporate Collections—Zuid

ABN AMRO Kunstruimte

Address:
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
Get in touch:
→ art-heritageabnamro.nl/kunstcollectie/home-kunstcollectie
Open:
  • maandag 08:30—18:00
  • dinsdag 08:30—18:00
  • woensdag 08:30—18:00
  • donderdag 08:30—18:00
  • vrijdag 08:30—18:00
  • zaterdag 12:00—17:00

Ruim veertig jaar geleden begon ABN AMRO met het aanleggen van haar kunstcollectie. De collectie bestaat vooral uit naoorlogse, beeldende kunst in Nederland. In de nieuwe ABN AMRO Kunstruimte, die in najaar 2021 is geopend, wil de bank in wisselende tentoonstellingen haar collectie delen, een platform bieden aan nieuwe ontwikkelingen in de kunst en een podium geven aan kunstenaars. Recente aanwinsten van jong talent hangen in de hal naast topstukken uit de huidige collectie. Het geheel geeft een kijkje in één van de oudste en grootste bedrijfscollecties in Nederland. Tijdens AAW zijn er twee tentoonstellingen te zien.

Neo Matloga in zijn studio. Foto: J. de Waart

We just want to be closer is een duotentoonstelling met werk van twee Zuid-Afrikaanse kunstenaars uit verschillende generaties: Neo I. Matloga en Singarum J. Moodley. De werken tonen een fascinerend gelaagd verhaal over vrijheid en zelfbeschikking. De tentoonstelling (een selectie uit de gelijknamige presentatie in Museum Marta Herford) vindt plaats in het kader van de ABN AMRO Kunstprijs. Neo I. Matloga is de winnaar van de tiende editie. Vanaf 18 mei is zijn tentoonstelling along came your eyes in de Hermitage Amsterdam te zien.

Power of Art toont werk uit de collectie van kunstenaars die reflecteren op de tijd waarin we leven. Sommigen reageren op actuele thema’s als duurzaamheid of de pandemie. Anderen gebruiken hun werk juist als stimulans om aan die actualiteit te ontsnappen. Met werk van o.a. Daniëlle van Ark, Tasio Bidegain, Melanie Bonajo, Marcel van Eeden, Rodrigo Hernández, Saskia Noor van Imhoff, Folkert de Jong, Krištof Kintera, Gabriel Lester, Cristina Lucas, Abel Rodríguez, Jan Roeland en Esther Tielemans.